avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de Odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de Odihna

Se poate stabili prin ROF si cel de ordine interioara perioada de concediu de odihna? Perioada de concediu de odihna se poate limita? Ex: Lucrez in constructii. In regulament se stabilesc 5 zile de concediu in perioada iulie august (cand nu mai lucreaza nimeni) si nu poti intra in concediu daca lucrarea nu este terminata, daca este in intarziere si daca nu ai un inlocuitor. Oricare din aceste conditii indeplinita nu ti se acorda concediu de odihna.
Eu mai am 20 de zile de concediu din care vreau sa execut 10 zile in luna August.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:13, 25 Iulie 2012
1. Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari, art.144 alin.2 C.mun.

2. Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator. (art.148 alin.1 C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Există o anumită perioadă de la angajare după care pot lua ... Simona2110 Simona2110 Există o anumită perioadă de la angajare după care pot lua concediu de odihnă? Sau, în cazul meu, în care am 21 zile de concediu pe an, după fiecare ... (vezi toată discuția)
Dreptul de concediu gianina mariana gianina mariana va rog frumos daca puteti sa imi raspundeti despre dreptul de programare a concediului de odihna in domeniul bugetar .Poate institutia la care lucrez sa imi ... (vezi toată discuția)
Buna seara! tocmai ce mi-am dat demisia si sunt in perioada de ... gotjosen gotjosen Buna seara! Tocmai ce mi-am dat demisia si sunt in perioada de preaviz, iar managerul m-a bagat in concediu de odihna saptamana viitoar fara a ma intreba sau ... (vezi toată discuția)