avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Există o anumită perioadă de la angajare după care ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Există o anumită perioadă de la angajare după care pot lua ...

Există o anumită perioadă de la angajare după care pot lua concediu de odihnă? Sau, în cazul meu, în care am 21 zile de concediu pe an, după fiecare lună lucrată de concediu, îmi revin 1,75 zile concediu?
Mă poate ajuta cineva cu o bază legală în care se specifică clar că, concediul de odihnă se poate lua după fiecare lună lucrată, fără a fi condiționat de trecerea unei anumite perioade?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:25, 20 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acordarea concediului de odihnă unui salariat nu mai este condiţionată de trecerea unei anumite perioade de la angajare.


Art. 144 C.mun.
.....
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator. (art.148 c.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna costas2828 costas2828 Se poate stabili prin ROF si cel de ordine interioara perioada de concediu de odihna? Perioada de concediu de odihna se poate limita? Ex: Lucrez in ... (vezi toată discuția)
Dreptul de concediu gianina mariana gianina mariana va rog frumos daca puteti sa imi raspundeti despre dreptul de programare a concediului de odihna in domeniul bugetar .Poate institutia la care lucrez sa imi ... (vezi toată discuția)
Ma pot obliga sa-mi iau concediu de odihna? Aly07 Aly07 Buna ziua, La locul actual de munca se insista pe faptul ca exista niste perioade prestabilitate in fiecare an in care trebuie sa se ofere concediu de ... (vezi toată discuția)