avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul de concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul de concediu

va rog frumos daca puteti sa imi raspundeti despre dreptul de programare a concediului de odihna in domeniul bugetar .Poate institutia la care lucrez sa imi ingradeasca dreptul de a-mi alege zilele si lunile de concediu de odihna atata timp cat se tine cont de respectarea ca angajatul sa aiba in decursul anului o perioada structurata de 10 zile pe luna de concediu .Daca angajatul isi pune o anumita data din luna si angajatorul o modifica fara a cere si parerea acestuia fiindu-i impus ca concediul de odihna sa se desfasoare pe perioada aleasa de angajator .Mentionez inca odata ca aceasta se face intr-un sistem bugetar de stat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 18 Februarie 2017
Art. 148 C.mun.
(1) Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.
......

HG 250/1992
art.9

(1) Programarea concediilor de odihnă se va face la sfirsitul anului, pentru anul următor, de către conducerea unităţii, cu consultarea sindicatelor sau, după caz, a reprezentantilor salariatilor.

(2) La programarea concediilor de odihnă ale salariatilor, conducerea unităţii va tine seama, în măsura în care este posibil, şi de specificul activităţii celuilalt sot.

Art.144 C.mun.
...
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Prin urmare, nu exista vreo obligatie legala sa va luati CO in perioada impusa de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pot obliga sa-mi iau concediu de odihna? Aly07 Aly07 Buna ziua, La locul actual de munca se insista pe faptul ca exista niste perioade prestabilitate in fiecare an in care trebuie sa se ofere concediu de ... (vezi toată discuția)
Există o anumită perioadă de la angajare după care pot lua ... Simona2110 Simona2110 Există o anumită perioadă de la angajare după care pot lua concediu de odihnă? Sau, în cazul meu, în care am 21 zile de concediu pe an, după fiecare ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna functionar public DS_13 DS_13 Primarul poate hotari ca efectuarea concediului de odihna a salariatului sa fie facuta in doua transe, efectuarea celei de-a doua transe fiind LA DISPOZITIA ... (vezi toată discuția)