avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul Intarziat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul Intarziat

Lucrez la o firma de constructii. De aproximativ 1 an salariile intarzie sa fie luate cu o perioada cuprinsa intre 15 si 30 de zile. In ultimele luni perioada este de 30-60 de zile. Cum putem face sa obligam angajatorul sa ne plateasca la timp asa cum este in contract la fiecare 15 zile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:19, 25 Iulie 2012
Puteti depune plangere la ITM.

Totusi, chiar credeti ca angajatorul cu intentie intarzie plata salariilor? Poate are probleme cu fluxul de numerar. Incercati sa discutati cu angajatorul si să aflati motivele intarzierilor, altfel vă puteti trezi cu restructurări de personal.
Este cam greu de obligat angajatorul in conditiile in care plata se face cu intarziere ... daca este o intarziere justificata, atunci nu aveti ce sa-i faceti ... in situatia in care este vorba despre o intarziere nejustificata, atunci solutia ar fi actionarea in instanta a acestuia pentru a fi obligat la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu primit la timp Alesssandro Alesssandro Daca in contractul de munca este specificat ca salariul este platit in ziua x a lunii, fara a fi specificat ca angajatorul poate intarzia fie si cu o zi, se ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, de curând m-am hotărât sa demisionez de la actualul ... Yuly17 Yuly17 Bună ziua, De curând m-am hotărât sa demisionez de la actualul loc de munca, dar în contract am o clauza de preaviz de 45 zile. Am negociat plecarea ... (vezi toată discuția)
Plata salariilor cu intarziere GHeMI GHeMI Buna ziua, daca mi se intarzie plata salariului pot actiona in judecata angajatorul sau doar sub anumite conditii? Nu ar fi prima data cand se intampla acest ... (vezi toată discuția)