avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, De curând m-am hotărât sa demisionez de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, De curând m-am hotărât sa demisionez de la actualul ...

Bună ziua,

De curând m-am hotărât sa demisionez de la actualul loc de munca, dar în contract am o clauza de preaviz de 45 zile. Am negociat plecarea fără preaviz, dar din păcate fără succes.
Mi-a mai rămas o singura opțiune în afară de a sta în preaviz: art 81, alin 8 din codul muncii!
În luna decembrie 2021 mi-a întârziat salariul cu o zi, în loc de 15 a lunii cum e specificat în CIM, a fost virat pe 16. Ma pot lega de acest lucru?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:46, 24 Ianuarie 2022
Nu .... Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu primit la timp Alesssandro Alesssandro Daca in contractul de munca este specificat ca salariul este platit in ziua x a lunii, fara a fi specificat ca angajatorul poate intarzia fie si cu o zi, se ... (vezi toată discuția)
Plata salarii ContSters126453 ContSters126453 Buna ziua, As vrea sa imi spuneti ce se poate face in cazul in care,angajatorul nu isi respecta dreptul de a face plata salariilor la data mentionata in ... (vezi toată discuția)
Nerespectare preaviz dupa demisie Madalinaioana11 Madalinaioana11 Buna ziua, Mi-am dat demisia pe data de 1 a lunii si au refuzat propunerea de a pleca in 10 zile de preaviz. Ma obliga contractual la 20 zile. Mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)