avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata Salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata Salarii

Buna ziua,

As vrea sa imi spuneti ce se poate face in cazul in care,angajatorul nu isi respecta dreptul de a face plata salariilor la data mentionata in contractul de munca.
Este normal sa intarzie plata mai mult de 1 zi maxim 2?In ideea in care plata salariului cf contractului de munca este pe data de 20 iar aceasta nu plateste pana pe data de 29 ba chiar 1 ale lunii urmatoare,se poate face reclamatie la ITM?
Cine are drept de cauza?

Va multumesc anticipat,
Madalina Puscoci
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:00, 22 Februarie 2012
Aveti mai multe optiuni:
- fie asteptati in continuare data cand va plateste salariul
- fie demisionati fara preaviz
- fie depuneti actiune in instanta impotriva angajatorului. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
- fie depuneti o sesizare la ITM ... insa in acest caz, raspunsul il veti primi in termen de 30 de zile de la data depunerii sesizarii...situatie in care, avand in vedere ca termenul de intarziere nu este prea mare, sesizare ar devini fara obiect in urma controlului efectuat de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, de curând m-am hotărât sa demisionez de la actualul ... Yuly17 Yuly17 Bună ziua, De curând m-am hotărât sa demisionez de la actualul loc de munca, dar în contract am o clauza de preaviz de 45 zile. Am negociat plecarea ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz & problema itm anybodi anybodi Buna ziua. In urma unei sesizari catre ITM in legatura cu intarzierea/neplata salariului a angajatorului am primit un raspuns vag care include cateva articole ... (vezi toată discuția)
Salariu primit la timp Alesssandro Alesssandro Daca in contractul de munca este specificat ca salariul este platit in ziua x a lunii, fara a fi specificat ca angajatorul poate intarzia fie si cu o zi, se ... (vezi toată discuția)