avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Activitate RamonaNitu

Activitate RamonaNitu

Super! Multumesc frumos pentru raspuns!
Multumesc frumos pentru raspuns, insa ce se intampla daca:

"- locuiti în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicitati drepturile şi va ocupati de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora." - iar timpul se imparte intre Romania si Statele Unite si nu locuiesti 24 de ore din 24 timp de 2 ani de zile pe teritoriul Romaniei???

Reiau intrebarea: cum se poate interpreta liniuta de mai sus? Se poate acorda sau nu dreptul la indemnizatie?
Buna ziua,

As dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului intrucat din tara primesc informatii contradictorii. Contextul actual este urmatorul:

- anul trecut sotul meu a beneficiat de un transfer intern (al locului de munca) in America, iar eu m-am alaturat lui ulterior la sfarsitul anului, intre timp am ramas insarcinata si ar trebui sa nasc la inceputul lunii Mai, aici in State;
- mentionez ca am lucrate consecutiv 12 luni din ultimele 24, am demisionat anul trecut la sfarsitul lunii Septembrie;
- intentionez sa-mi petrec marea majoritate a timpului, dupa nasterea copilului, aici in State, revenind in tara doar la evenimentele importante;
- am reşedinţa pe teritoriul României;

Date fiind conditiile de mai sus, pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?
Sincer, contractul este foarte simplu, pe langa clauzele care se refera la starea proprietatii inainte si dupa inchiriere, prevede doar ca in termen de 15 zile pot rezilia contractul si parasi imobilul, se mai specifica faptul ca se pot oferi daune daca proprietarul sau chiriasul incalca contractul. Dar mentionez ca, eu nu am o copie legalizata (sau original) a contractului inscris la administratia financiara (sau cum s-o numi), desi am insistat sa se faca acest lucru, apoi cand am semnat contractul in locul proprietarului a semnat o ruda, care nu a prezentat nici un act de imputernicire - de exemplu. Acum vine intrebarea, cum putea inregistra un contract pe care nu l-a semnat in original??? Am stat si am analizat problema si sunt atatea neclaritati, m-am tot documentat si am aflat ca poate fi acuzat de evaziune fiscala, dar ma rog, ma gandeam sa am toate aceste date, deoarece azi voi discuta personal cu dumnealui, dar prietenul meu care a discutat acum 2 zile l-a acuzat de atitudine ostila si ofense nejustificare, desi noi am respectat contractul, am fost binevoitori, nu-i inteleg atitudinea. Insa, am observat ca nu-l intereseaza deloc starea apartamentului, ci doar suma de bani pe care o primeste luna de luna.
As dori sa aflu cum ar trebui sa procedez in cazul in care:

- sunt chirias: am incheiat un contract pe un an si au mai ramas 3 luni pana la termen; intre timp am avut destule probleme cu mobilierul care fiind de foarte proasta calitate a cedat - am reparat cu acordul proprietaruliu fara a cere plata manoperei, am inlocuit diverse lucruri care au cedat in urma uzurii si care erau stricate in momentul in care m-am mutat si am scazut din chirie suma aferenta;

- mentionez ca am mai avut probleme cu facturile (erau inregistrate pe firma fostului proprietar si erau mai mari decat ar fi trebuit sa platesc pentru o persoana fizica);

- iar acum, fiind un demisol, ne-am cam inundat, am inteles ca apartamentul mai fusese inundat de vreo 3 ori pana sa ne mutam, lucru care nu ni s-a spus;

Acum, intrebarea mea este: ce ar trebui sa fac in aceasta situatie??? - mai adaug ca proprietarul a devenit ostil in ultimele zile la auzul vestii ca peretii s-au degradat de la inundatie, deoarece nu stiu ce pompa de la subsol instalata nu tocmai legal s-ar fi stricat...

Eu as avea 2 variante: 1. sa cer micsorarea chiriei, plus daune in cazul unei noi inundatii;
2. sa ma mut in termen de 15 zile - asa cum prevede contractul - si sa cer inapoierea garantiei.

Ce spuneti?