Sfatul meu, tinand cont si de ostilitatea de care a dat dovada propietarul este,daca situatia financiara va permite, sa va cautati un alt imobil,garantia o puteti cere doar dupa ce ati achitat toate utilitatile ( lumina.cablu. gaz,etc ). Depinde mult si de ce clauze contractuale ati stipulat intr-o asemeanea situatie. Codul civil actual prevede ca locuinta de inchiriat trebuie sa fie in stare corespunzatoare, proprietarul fiind raspunzator pentru orice ar impedica chiriasul sa se foloseasca de locuinta inchiriata, indiferent daca aceste vicii existau dinainte ori au survenit pe parcursul derularii contractului. Noul cod mai prevede ca aveti dreptul la o scadere proportionala a chiriei, daca lucrurile nu sunt remediate de indata, si de a cere
despagubiri pentru prejudiciile pe care viciile aparente le cauzeaza vietii, sanatatii sau integritatii dvs corporale.
Sincer, contractul este foarte simplu, pe langa clauzele care se refera la starea proprietatii inainte si dupa inchiriere, prevede doar ca in termen de 15 zile pot rezilia contractul si parasi imobilul, se mai specifica faptul ca se pot oferi daune daca proprietarul sau chiriasul incalca contractul. Dar mentionez ca, eu nu am o copie legalizata (sau original) a contractului inscris la administratia financiara (sau cum s-o numi), desi am insistat sa se faca acest lucru, apoi cand am semnat contractul in locul proprietarului a semnat o ruda, care nu a prezentat nici un act de imputernicire - de exemplu. Acum vine intrebarea, cum putea inregistra un contract pe care nu l-a semnat in original??? Am stat si am analizat problema si sunt atatea neclaritati, m-am tot documentat si am aflat ca poate fi acuzat de evaziune fiscala, dar ma rog, ma gandeam sa am toate aceste date, deoarece azi voi discuta personal cu dumnealui, dar prietenul meu care a discutat acum 2 zile l-a acuzat de atitudine ostila si ofense nejustificare, desi noi am respectat contractul, am fost binevoitori, nu-i inteleg atitudinea. Insa, am observat ca nu-l intereseaza deloc starea apartamentului, ci doar suma de bani pe care o primeste luna de luna.