avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Persoana fizica - Inchiriere apartament...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Persoana fizica - Inchiriere apartament...

Sunt proprietarul unui apartament si doresc sa-l inchiriez pe o perioada cat se poate de lunga....
Ce obligatie am eu in calitatea mea de proprietar, si care sunt pasii legali pe care trebuie sa-i parcurg din momentul in care un eventual chirias adus de un agent imobiliar, doreste sa inchirieze apartamentul meu?
Ce acte trebuiesc intocmite si la ce institutii trebuie sa apelez pentru o inchiriere legala?
Cel mai recent răspuns: Bardac Nelu , utilizator 14:32, 21 Iunie 2012
-locuinta de inchiriat trebuie sa fie in stare corespunzatoare.
-proprietarul trebuie sa efectueze toate reparatiile care sunt necesare pentru a mentine bunul in stare corespunzatoare de intrebuintare pe toata durata locatiunii. Totusi, reparatiile locative, a caror necesitate rezulta din folosinta obisnuita a bunului vor fi suportate de chirias.
-In acelasi timp, proprietarul este raspunzator pentru orice ar impedica chiriasul sa se foloseasca de locuinta inchiriata, indiferent daca aceste vicii existau dinainte ori au survenit pe parcursul derularii contractului. Chiriasul are dreptul la o scadere proportionala a chiriei, daca lucrurile nu sunt remediate de indata. Totodata, NCC prevede posibilitatea chiriasului de a cere despagubiri pentru prejudiciile pe care viciile aparente le cauzeaza vietii, sanatatii sau integritatii corporale a locatarului
-NCC confera chiriasului si drept de preferinta la incheierea unui nou contract de inchiriere a locuintei. El nu are insa acest drept atunci cand nu si-a executat obligatiile nascute in baza inchirierii anterioare.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

Dupa semnarea contractului acesta trebuie inregistrat la administratia financiara.







D-le Filip, apartamentul este in perfecta stare,(renovat, cu absolut toate utilitatile, si o mobila moderna), dar din pacate si cu tot respectul pe care vi-l port in contextul intrebarii mele nu asta am dorit sa aflu....Oricum va multumesc frumos ptr timpul acordat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de locatiune o_sterian o_sterian buna ziua, in cazul unui contract de locatiune a unei case, cine trebuie sa plateasca consumabilele generatorului electric si a statiei de filtrare a ... (vezi toată discuția)
Rezilierea contractului de inchiriere imobil (2) RamonaNitu RamonaNitu As dori sa aflu cum ar trebui sa procedez in cazul in care: - sunt chirias: am incheiat un contract pe un an si au mai ramas 3 luni pana la termen; intre ... (vezi toată discuția)
Cine plateste reparatiile la instalatia electrica? locatarul sau locatorul? Stncnt Stncnt Buna! Am si eu o nelamurire in legatura cu reparatiile locative. In situatia in care instalatia electrica este veche si trebuie schimbata (parerea expertului ... (vezi toată discuția)