la punctul 5 as mai dori niste lamuriri.
Daca persoana iese la pensie la limita de varsta cu un stagiu complet de cotizare de 33 ani si 7 luni cei 5 ani de facultate se cumuleaza si obtine un stagiu de cotizare de 38 ani si 7 luni insemnand o pensie usor marita ? Pentru cei 5 ani se considera cotizatia aferenta minimului pe economie din aceea perioada (1984-1989) ?
Inca o data, multumesc anticipat.
Buna ziua.
Pentru o persoana, sex feminin, nascuta in 03.1964 care sunt conditiile de pensionare in ambele cazuri de pensie, anticipate sau la limita de varsta. Persoana are studii superioare, 5 ani. Acesti ani se iau in calcul si daca da cum ?
Multumesc anticipat.
Am inteles. Inseamna ca in situatia mea pot opta pt sediu de firma. Eu sunt informatician (dezvoltator de aplicatii informatice de contabilitate, gestiune comerciala si in ultima vreme de pagini web. Activitatea mea presupune vanzarea de astfel de produse, contracte service cu clentul, etc, o munca in fata calculatorului care nu deranjeaza cu nimic linistea celor de jur, cu atat mai putin un flux de clienti care sa deranjeze intregul imobil printr-o circulatie de dute-vino pe casa scarilor.
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile prompte si perfect lamuritoare.
Acum se ridica o alta intrebare pt mine ... faceti referire la firma ca pct de lucru sau sediu social. imi puteti explica sau da o sectiune pe acest forum sau un link(daca e permis) unde pot afla ce presupune fiecare din aceste 2 forme ?
Situatia vecinilor mei pe orizontala si verticala, carora ar trebui sa le cer acceptul pt infiintarea unei firme in apartament, este urmatoarea: stg-nu exista apartament, drp-proprietarul e plecat la sute de km distanta(vine o data, maxim de 2 ori pe an acasa si sta maxim 1 saptamana in care se intampla sa nici nu-l intalnesc), sus-azi sta un chirias, maine altul, pe proprietar nici nu-l cunosc, doar numele il stiu din lista de cheltuieli, am inteles ca e plecat din tara la munca de multi ani( a mostenit apartamentul cu vreo 4 ani in urma si de atunci fie e gol, fie inchiriat), jos-plecati si ei 90% din timp la tara. In conditiile astea eu ma pot 'invarti' si 6 luni cu hartiile dupa mine pt semnaturi si sa nu obtin nimic. Exista riscul ca neputand obtine semnatura acestor oameni sa fiu pusa in imposibilitatea de a-mi deschide firma ? Exista solutiile in astfel de situatii ? Va multumesc.
Buna ziua.
In legatura cu subiectul acestui topic am si eu 3 intrebari:
1. Intentionez sa-mi deschid o firma cu obiectivul de vanzare produse nealimentare cu amanuntul. Pregatirea mea este in domeniu tehnic. Ca sa fac dovada unei pregatiri in domeniul comertului ce trebuie sa fac ? Exista cursuri de comerciant sau cum se procedeaza ? Exista diferente intre comerciant stradal si unul cu sediu intr-un apartament proprietate personala ?
2. Tot citind pe net am inteles la un moment dat ca autorizatia de functionare poate avea mai multe obiective de activitate, mai exact, pot pe aceeasi autorizatie sa-mi desfasor activitatea in domeniul pregatirii mele plus cea de comerciant (in caz ca rezolv cu dovada profesionala)?
3. pentru un srl cu regim de impozitare de microintreprindere acel 3% se plateste indiferent de realizari, chiar daca intr-o luna sunt pe zero ? Ce contabilitate presupune aceasta forma de organizare ? In fiecare luna se depune balanta sau se poate la 3 sau 6 luni ?
Va multumesc anticipat.