Am vrea sa infiintam o firma care sa aiba ca obiect de activitate comercializarea florilor, si servicii de aranjamente florale pentru evenimente, firme, nunti etc
Nu detinem o diploma acreditata oficial. Care sunt posibilitatile legale, avantaje si dezavantaje IF, AF sau SRL. In care din variante trebuie acceptul vecinilor ? Pentru un magazin de desfacere cu spatiu inchiriat trebuie sa deschid punct de lucru ? Ce se intampla cand schimb adresa punctului de lucru. Pot deschide o firma cu sediu la aceeasi adresa cu alta firma (srl ) activa ?
A.F. nu mai exista. Avand in vedere ca la I.F. trebuie sa faceti dovada experientei dvs. in domeniu sau a pregatirii profesionale, insa nu detineti nimic oficial, este recomandabil un S.R.L. si sa optati pentru impozitare in regim de microintreprindere (pentru acestea impozitul este de 3%, fata de 16% pentru S.R.L. in regim normal). In toate formele de organizare pentru desfasurarea activitatii comerciale sunt drepturi si obligatii.
In orice forma de organizare, pentru stabilirea sediului social, aveti nevoie de acordul vecinilor.
Daca sediul social este acelasi cu spatiul unde va desfasurati activitatea comerciala nu este nevoie sa deschideti un punct de lucru.
Adresa unui punct de lucru nu se schimba. Un punct de lucru se inchide efectiv si se deschide altul la o alta adresa.
Puteti deschide o societate la aceeasi adresa cu alta societate in conditiile in care spatiul va permite functionarea ambelor (spre exemplu intr-un apartament cu doua camere pot functiona doua societate, acestea vor fi evidentiate in adresa prin camera 1 si camera 2).
Buna ziua.
In legatura cu subiectul acestui topic am si eu 3 intrebari:
1. Intentionez sa-mi deschid o firma cu obiectivul de vanzare produse nealimentare cu amanuntul. Pregatirea mea este in domeniu tehnic. Ca sa fac dovada unei pregatiri in domeniul comertului ce trebuie sa fac ? Exista cursuri de comerciant sau cum se procedeaza ? Exista diferente intre comerciant stradal si unul cu sediu intr-un apartament proprietate personala ?
2. Tot citind pe net am inteles la un moment dat ca autorizatia de functionare poate avea mai multe obiective de activitate, mai exact, pot pe aceeasi autorizatie sa-mi desfasor activitatea in domeniul pregatirii mele plus cea de comerciant (in caz ca rezolv cu dovada profesionala)?
3. pentru un srl cu regim de impozitare de microintreprindere acel 3% se plateste indiferent de realizari, chiar daca intr-o luna sunt pe zero ? Ce contabilitate presupune aceasta forma de organizare ? In fiecare luna se depune balanta sau se poate la 3 sau 6 luni ?
Va multumesc anticipat.