avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... aceeasi locatie inchiriata la doua firme
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

aceeasi locatie inchiriata la doua firme

Am inchiriat un imobil unei firme ; am contracte facute si la finante si la notar.
Baiatul patronului acestei firme, vrea sa-si deschida firma lui cu acelasi obiect de activitate( croitorie), si m-a intrebat daca pot sa-i fac contract la finante timp de 2-3 luni pe aceeasi locatie pe care am inchiriat-o tatalui.
A mentionat ca are nevoie de asa ceva ca sa se poata inregistra la registrul comertului ca avand un punct de lucru, iar dupa 2-3 luni pleaca in alta parte unde-si construieste spatiul.
Pot face acest lucru sau pot fi trasa la raspundere ca aduc prejudiciu firmei deja existente?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: bucurescu , utilizator 19:07, 11 Ianuarie 2012
Nu aveti cum sa inchiriati aceeasi suprafata la 2 persoane juridice diferite.
Puteti sa inchiriati cate o camera pentru o firma (de exemplu camera 1), pentru alta firma o alta camera (camera 2) si asa pentru cate camere aveti. In cuprinsul contractului de inchiriere mentionati la adresa si camera (spre exemplu: str. aaa, nr. bbb, bl. cc, sc. dd, ap. ee, camera 1). Este o practica frecventa, iar organul fiscal va emite certificatul de atestare a sediului social pentru camera respectiva, adica ap. ee, camera 1. La Registrul Comertului se va verifica unicitatea sediului, respectiv a camerei 1, spre exemplu.
Nu puteti fi trasa la raspundere de nimeni si sub nici o forma atata timp cat apartamentul permite inchirierea la mai multe firme, adica cate camere aveti, atatea firme.
Problema este ca toata locatia este inchiriata primei firme si este specificat acest lucru in contractul de la notar: ""...apartamentul din str...., bloc..sc...compus din 3 camere plus dependinte, in suprafata de 60mp se inchiriaza pe o perioada de 3 ani domnuluiX.""
Deci cum sa inchiriez pe camere?
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
carmen silva, utilizator
In cazul acesta firma care a inchiriat sa faca un contract de subinchiriere, daca nu exista o clauza contradictorie in acest sens, adica "nu are dreptul sa subinchirieze".
exista o astfel de clauza.De aceea mi-au cerut mie acest lucru.
Si in contract este specificat ca imobilul este inchiriat in intregime primei firme.
Ar ramane varianta ca primul contract sa fie reziliat si apoi sa inchei alt contract cu baiatul chiriasului?

Si inca o chestie domnule jurist:
ce legatura exista intre sediu social al unei firme si punctul de lucru
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
carmen silva, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum este posibil sa existe sediu social in doua locatii daca firma este desfiintata? numecod numecod buna ziua, este vorba de o situatie: in anul 2003 s-a inchiriat un imobil unei persoane fizice care ulterior in anul 2004 si-a infiintat propria societate ... (vezi toată discuția)
Sediu stanbogdan23 stanbogdan23 Buna ziua , locuiesc intr-un apartament inchiriat . vreau sa imi deschid o firma si vreau sa fac ca sediu social si administrativ al societati in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Sediu social inchiriat DAIANA_ DAIANA_ Unde se muta firma mea, proprietarul ne pune la dispozitie 80% dintr-un spatiu, restul fiindu-i inchiriat altei firme. Ceea ce mi se pare ciudat este ca acolo, ... (vezi toată discuția)