avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... aceeasi locatie inchiriata la doua firme
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

aceeasi locatie inchiriata la doua firme

Am inchiriat un imobil unei firme ; am contracte facute si la finante si la notar.
Baiatul patronului acestei firme, vrea sa-si deschida firma lui cu acelasi obiect de activitate( croitorie), si m-a intrebat daca pot sa-i fac contract la finante timp de 2-3 luni pe aceeasi locatie pe care am inchiriat-o tatalui.
A mentionat ca are nevoie de asa ceva ca sa se poata inregistra la registrul comertului ca avand un punct de lucru, iar dupa 2-3 luni pleaca in alta parte unde-si construieste spatiul.
Pot face acest lucru sau pot fi trasa la raspundere ca aduc prejudiciu firmei deja existente?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: bucurescu , utilizator 19:07, 11 Ianuarie 2012
Puteti face un act aditional la primul contract in care reduceti suprafata inchiriata, nu este obligatoriu reziliere.
Sediul social este locul unde este inregistrata o societate, este domiciliul ei, locul de unde se conduce firma, iar punctul de lucru este un sediu secundar unde societatea respectiva desfasoara anumite activitati comerciale. O societate are numai un sediu social, dar poate avea mai multe puncte de lucru.
multumesc frumos

ce as mai dori sa stiu :
1.o firma poate avea sediul social si punctul de lucru declarate pe aceeasi locatie?
2.pot avea doua firme declarat sediul social pe aceeasi locatie?
multumesc anticipat
1. Nu, pentru ca societatea desfasoara activitatea principala (si cele secundare autorizate) la sediul social. Punctul de lucru se deschide pentru prestarea unei activitati economice in afara sediului social, respectiv la alta adresa. Spre exemplu: societatea X desfasoara activitate de comert cu amanuntul la adresa y unde isi are si sediul social. Doreste sa mai deschida un magazin in alta locatie, pentru aceasta este necesar punctul de lucru.
2. Da, pot avea daca spatiul permite functionarea mai multor societati. Spre exemplu intr-un apartament pot functiona atatea societati cate camere sunt.
intr-o astfel de problema am fost informat si eu numai ca un avocat m-a lamurit altfel:
-Intr-o locatie o firma poate avea si sediu social si punct de lucru. de ex. firma unde eu lucrez sc "proiect"srl, are in aceeasi cladire si sediul social si punctul de lucru(birourile). Deci cica s-ar putea sa aiba si sediu social si punct de lucru.
-pe o locatie o firma poate avea sediu social daca patronul firmei este propietar al spatiului sau daca.....aici nu mai stiu exact, -si-mi cer scuze, ar primi drept de propietate.
Eu sunt multumit de raspunsurile dvs. si daca da-ti explicatii cat mai clare sunt binevenite pentru noi cei care mai "cochetam" cu aceste legi.
Multumesc tuturor celor care ne ajuta=D>=D>
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
bucurescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum este posibil sa existe sediu social in doua locatii daca firma este desfiintata? numecod numecod buna ziua, este vorba de o situatie: in anul 2003 s-a inchiriat un imobil unei persoane fizice care ulterior in anul 2004 si-a infiintat propria societate ... (vezi toată discuția)
Sediu stanbogdan23 stanbogdan23 Buna ziua , locuiesc intr-un apartament inchiriat . vreau sa imi deschid o firma si vreau sa fac ca sediu social si administrativ al societati in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Sediu social inchiriat DAIANA_ DAIANA_ Unde se muta firma mea, proprietarul ne pune la dispozitie 80% dintr-un spatiu, restul fiindu-i inchiriat altei firme. Ceea ce mi se pare ciudat este ca acolo, ... (vezi toată discuția)