avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare firma

cum si ce documente sunt necesare pentru infiintare firma srl?:)
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 19:02, 9 Februarie 2010
rezervare nume firma, copie acte identiate asociati, act constitutiv, dovada sediului social, declaratie pe propie raspundere ascociati si administratori.. specimentele de semnatura ale administratorilor.. cam atat pentru un srl obisnuit.. daca activitatiel desfasurate de firma au un regim specialc e necesita niste autorizari prealabile.. trebuie obtinute si ele
1. Actele de identitate ale viitorilor asociati in original plus 3 copii.
2. Dupa ce se alege forma de societate, se trece la urmatorii pasi:
Alegerea obiectului de activitate al firmei, potrivit clasificarii CAEN; stabilirea obiectului principal de activitate si a obiectelor secundare de activitate.
- Contract de comodat (e necesara o copie a actului de proprietate al imobilului in care se declara sediul social.)
-Alegerea denumirii societatii: se dau cel putin 3 denumiri, in ordinea preferintelor.
- Capitalul social - ce suma si alegerea bancii la care se doreste deschiderea contului. Capitalul social minim este de 2.000.000 lei pentru srl.
- Stabilirea administratorului societatii.Tipul de societate: microintreprindere, intreprindere mica sau mijlocie.Se alege ca firma sa fie platitoare de TVA sau nu.
3. Dupa stabilirea acestor aspecte se trece la pasii urmatori:
- Rezervarea denumirii societatii
- Incheierea contractului de inchiriere daca spatiul unde se desfasoara activitatea nu este proprietate.
- Intocmirea actului constitutiv.
- Declaratii ale asociatilor privind faptul ca nu au antecedente penale si ca indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru a fi asociati si administratori.
-Cazierele fiscale ale viitorilor asociati - se elibereaza de Directia Generala a Finantelor publice. (dureaza 5 zile)
- Deschiderea contului in banca si depunerea capitalului social. (de catre unul dintre asociati)
- Depunere specimen semnatura la Registrul Comertului sau la notarul public.
Pentru a nu omite niciun act cel mai bine ar fi sa mergeti la ONRC din judetul d-voastra si sa intrebati. Din cate imi aduc eu aminte aveti nevoie de un sediu social, un timbru judiciar, actul constitutiv si de vreo 450 - 500 lei. Pentru a economisi ceva bani (peste 200 lei) puteti sa va faceti d-voastra singur actul constitutiv
Informatiile de la ONRC sunt publice si complete: [ link extern ]


Imi pare rau, dar dintre toate. raspunsul dat de LUSTEX este cu totul si cu totul eronat. Nu se cer 3 copii de pe niciun act, nu are nicio relevanta daca societatea e mica sau nu (microintreprinderea nu mai are regim de impozitare diferit), dovada sediului depinde de titlul sub care se detine spatiul (proprietate, inchiriere, comodat), capitalul social e 200 de RON, declaratii dau si asociatii si administratorii, caziere se cer exclusiv pentru administratori (nu asociati) si se obtin direct de la registrul comertului. Nu stiu de unde ati copiat dar ar fi bine sa si verificati inainte de a posta un raspuns pe care vi-l asumati.
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2010
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin alimentar in curtea proprie ramona09 ramona09 Buna ziua. Vreau sa imi deschid un magazin la mine in curte,cu produse alimentare.[paine,zahar,ulei,faina, sucuri e.t.c] a] As vrea sa stiu si eu ce acte imi ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei firme Damian777 Damian777 De ce acte ai nevoie ptr. a infiinta o firma , daca e nevoie neaparat sa ai angajati daca da de cati si de cand trebuie sa ii declari, ce acte trebuiesc :D ... (vezi toată discuția)
Firma mixta/ capital social minim ioana-india ioana-india sunt casatorita cu un cetatean strain, si am vrea sa ne infiintam o societate in Romania, in ianuarie sau februarie, poate cineva sa-mi spuna care este ... (vezi toată discuția)