avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Activitate apt_medical_complet

Activitate apt_medical_complet

si daca organul de cercetare penala solicita aceste informatii,este legal sa le obtina?
nu mai inteleg nimic.nu se stocheaza dar se stocheaza.

va rog frumos sa imi explicati mai simplu.

daca eu am vorbit ieri ceva pe messanger,peste o luna se poate extrage de la provider conversatia,de catre militieni,si este legal?

multumesc frumos

m-am lamurit
``Inca ceva , stocarea datelor se face si se solicita doar in cazul infractiunilor grave ( vezi legea 298/2008 ) .Insa datele stocate de operator nu se refera la continutul lor , ci la faptul ca se trimite de la x la y , tipul transferului de date , ora , celula de unde se face transferul etc si nicidecum continutul acestora . Continutul convorbirilor se stocheaza de serviciile specializate , doar cu autorizare prealabila in conditiile legii , si cum zicea si dl Lascoschi , doar in procesele penale se fac interceptari de continut.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for... ``

deci nu se pot scoate conversatiile din trecut.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Legea nu mai este de aplicabilitate.Ati inteles bine.

Doar organul judiciar are dreptul de a efectua astfel de investigatii.
De putut se poate ceea ce vreti insa trebuie inceputa urmarirea penala pentru a se proceda in acest fel.

sa dispus inceprea urmaririi penale.dar daca legea nu e valabila,cred ca pot obtine astfel de date doar in timp real.nu retroactiv?am inteles bine?

ma gandesc ca daca aceste date nu pot fi stocate,nu se mai poate scoate conversatie de pe yahoo,numai in timp real.

multumesc pentru raspuns.

buna ziua.
mama unui baiat handicapat grav,care abia poate umbla singur,tot cade la fiecare pas,este insotitoarea permanenta a baiatului bolnav.

problema este urmatoarea.el locuieste la 250 km distanta de mama lui,singur,iar ea incaseaza lunar de vreo 8 ani,salar de insotitor permanent.

vreau sa o denunt.unde as putea sa o fac,si ce risca mama baiatului handicapat.
sa depun o sesizare la parchetul general,sau la DGASPC?

MULTUMESC.am inteles de la un avocat,ca femeia savarseste infractiounea de inselaciune in forma agravata si continuata,si va trebui sa restituie banii.este adevarat?