avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... legea stocarii datelor si mesajelor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

legea stocarii datelor si mesajelor

buna ziua.
exista o lege care permite stocarea de date pe o anumita perioada?

ma intereseaza daca sunt stocate pe serverul yahoo conversatiile de pe mesanger.
si daca se poate afla de unde a vprbit o persoana intro anumita zi,astfel aflanduse orasul in care se afla la acea data.

am intel;es ca a fost ceva lege dar a fost abrogata,fiind gasit neconstitutionala.multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:28, 31 Martie 2012
Legea nu mai este de aplicabilitate.Ati inteles bine.

Doar organul judiciar are dreptul de a efectua astfel de investigatii.
De putut se poate ceea ce vreti insa trebuie inceputa urmarirea penala pentru a se proceda in acest fel.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Legea nu mai este de aplicabilitate.Ati inteles bine.

Doar organul judiciar are dreptul de a efectua astfel de investigatii.
De putut se poate ceea ce vreti insa trebuie inceputa urmarirea penala pentru a se proceda in acest fel.

sa dispus inceprea urmaririi penale.dar daca legea nu e valabila,cred ca pot obtine astfel de date doar in timp real.nu retroactiv?am inteles bine?

ma gandesc ca daca aceste date nu pot fi stocate,nu se mai poate scoate conversatie de pe yahoo,numai in timp real.

multumesc pentru raspuns.

Nu este vorba de aceasta lege.
Daca ele exista se pot obtine.
Nu este ca in cazul convorbirilor telefonice deoarece acestea nu se inregistreaza si nu se stocheaza.
In cazul expus de dvs. acestea exista daca nu au fost sterse de respectiva persoana.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu este vorba de aceasta lege.
Daca ele exista se pot obtine.
Nu este ca in cazul convorbirilor telefonice deoarece acestea nu se inregistreaza si nu se stocheaza.
In cazul expus de dvs. acestea exista daca nu au fost sterse de respectiva persoana.
[/din
nu pot fi extrase de pe server datele.ci doar din Arhiva utilizatorului.ce valoare au alea?pot fi masluite.editate.etc.sau inculpatul poate sa spuna ca nu el a scris asa ceva
.Domnu avocat habar nu are ce vorbeste
Exista posibilitatea de a se scoate la solicitarea organului judiciar.
Ceea ce ziceti dvs. se refera la atceva.

Alte discuții în legătură

Arhiva yahoo messenger - proba sau nu in instanta? xuser xuser La prima vedere oricine e tentat sa zica ca nu constitue proba in instanta, pentru ca orice se gaseste pe calculatorul cuiva poate fi modificat.Cu un program ... (vezi toată discuția)
Logo-uri yahoo - cat timp sunt pastrate? asatuka asatuka Stii cineva, cat timp pastreaza firma Yahoo logurile ? (vezi toată discuția)
Accesare date de trafic in proces civil alexeey alexeey Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca intr-un proces civil, una din parti (persoane fizice) poate cere accesarea datelor de trafic (drept proba). Prin \"date ... (vezi toată discuția)