avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... legea stocarii datelor si mesajelor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

legea stocarii datelor si mesajelor

buna ziua.
exista o lege care permite stocarea de date pe o anumita perioada?

ma intereseaza daca sunt stocate pe serverul yahoo conversatiile de pe mesanger.
si daca se poate afla de unde a vprbit o persoana intro anumita zi,astfel aflanduse orasul in care se afla la acea data.

am intel;es ca a fost ceva lege dar a fost abrogata,fiind gasit neconstitutionala.multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:28, 31 Martie 2012
Din punct de vedere tehnic, IT-isti organelor de cercetare pot extrage "informatia" de tot traseul pe care ea parcurs-o.
Conform "terms of services" publicate de Yahoo, o sa aflati ca nu se stocheaza conversatiile pe serverele lor, ci doar in propriul PC. Aveti doar posibilitatea sa bifati optiunea de arhivare a conversatiilor in webmessenger.
In schimb providerul de internet , care oricum face "mapping" legat de IP-ul dvs. si la orice logare a ruterelor se trimit "cookies"-uri, are stocate aceste informatii.

Orice utilizator care se logheaza pe un serverul unui provider este o carte deschisa, din care cu ajutorul unui soft care analizeaza usor firewall-ul si antivirus-ul, se pot extrage din continutul traficului orice informatii doreste, referitore la activitatea dvs. (messenger, mail, google, twitter, facebook, etc).
si daca organul de cercetare penala solicita aceste informatii,este legal sa le obtina?
nu mai inteleg nimic.nu se stocheaza dar se stocheaza.

va rog frumos sa imi explicati mai simplu.

daca eu am vorbit ieri ceva pe messanger,peste o luna se poate extrage de la provider conversatia,de catre militieni,si este legal?

multumesc frumos

m-am lamurit
``Inca ceva , stocarea datelor se face si se solicita doar in cazul infractiunilor grave ( vezi legea 298/2008 ) .Insa datele stocate de operator nu se refera la continutul lor , ci la faptul ca se trimite de la x la y , tipul transferului de date , ora , celula de unde se face transferul etc si nicidecum continutul acestora . Continutul convorbirilor se stocheaza de serviciile specializate , doar cu autorizare prealabila in conditiile legii , si cum zicea si dl Lascoschi , doar in procesele penale se fac interceptari de continut.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for... ``

deci nu se pot scoate conversatiile din trecut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
apt_medical_complet, utilizator
Notiunea de stocare a datelor se refera la stat.
Probabil ca acest aspect nu !-ati inteles...
Accesul la date...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arhiva yahoo messenger - proba sau nu in instanta? xuser xuser La prima vedere oricine e tentat sa zica ca nu constitue proba in instanta, pentru ca orice se gaseste pe calculatorul cuiva poate fi modificat.Cu un program ... (vezi toată discuția)
Logo-uri yahoo - cat timp sunt pastrate? asatuka asatuka Stii cineva, cat timp pastreaza firma Yahoo logurile ? (vezi toată discuția)
Accesare date de trafic in proces civil alexeey alexeey Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca intr-un proces civil, una din parti (persoane fizice) poate cere accesarea datelor de trafic (drept proba). Prin \"date ... (vezi toată discuția)