M-am pensionat pe caz de boala gr 3 si am vechime in munca 29 de ani si 10 luni.Sunt nascuta in 3 oct 1957 si in 2018 trebuie sa ies de drept la pensie.Va rog sa -mi explicati daca am dreptul sa -mi cumpar vechime ,conform legii aparute,ca sa-mi completez stagiul de cotizare,si daca da,cum trebuie sa procedez.Multumesc!
Buna ziua!Sotul meu este pensionat anticipat partial in Romania si conform legilor romanesti nu mai are voie sa lucreze.Daca plecam in Anglia la fica noastra ca sa o ajutam cu copilul minor ,ea fiind mama singura ,sotul meu poate sa se angajeze si vechimea care o dobandeste sa se adauge la pensia de drept cand implineste varsta? Multumesc!
Multumesc de ajutor.O zi buna va doresc .
Multumesc mult pentru raspuns.Nu ma pricep la termeni prescurtati.Ce inseamna AC?
Buna ziua.Am cumparat un etaj de la un mostenitor si nu are acoperis.Celalalt mostenitor care locuieste la parter nu vrea sa semneze ca sa fac acoperisul.Depind de el deoarece suntem in condomeniu.Avem hotarare judecatoreasca irevocabila cum ca la burlane ,cosuri de fum si acoperis trebuie sa participam impreuna.Eu vreau sa fac singur acoperisul deoarece ei nu vor sa participe .Ce drepturi am ca sa pot face acest lucru si sa-mi protejez proprietatea?Multumesc frumos pentru recomandari.
Tatal a facut casa impreuna cu fiul, participand impreuna la ridicarea casei.Au facut intelegere ca sa aibe grija de el la batranete.Batranul nu a fost multumit si la dat in judecata.Terenul pe care este casa a fost cumparat pe numele fiului.Dupa ce s-au judecat batranul a ramas cu etajul si cu 216m in spatele casei pe unde s-a facut si intrarea in imobil ca sa fie intrari separate.El a vandut fiicei lui care a avut grija de el pana a decedat.Casa nu are acoperis si a inceput sa apara infiltratii.Ea nu poate sa faca intabularea si nici acoperisul deoarece locuinta se afla pe terenul fratelui.Ce se poate face in aceasta situatie?Cand i-a dat instanta dreptul asupra etajului si la cei 216m din curte nu au specificat nimic de pamantul de sub casa.Ce putem face in aceasta situatie? Multumim mult pentru solutiile care vor fi afisate.
Suntem doi frati .Unul a mostenit parterul unei case iar celalalt etajul.Nu sa specificat nimic despre terenul de sub casa.Cei de la etaj putem avea dreptul de superficie asupra terenului ,pentru a face posibila si legala intabularea a dreptului de proprietate asupra partii din constructie-etaj inCartea Funciara? Specific ca fratele de la parter nu este de acord si ne creeaza probleme.
Buna ziua.Am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv.Tatal meu a murit acum 6 lunisi mostenitori suntem doi,eu si mama mea vitrega.Ea are un testament de donatie cu tatal meu in care si au donat unul la altul ceeace aveau.Asta acum15 ani cand tatal meu a fost operat de tumoare la cap.Eu am stiut de acest act de atunci deoarece ea l a obligat sa faca asa ceva.Tatal meu are mostenire de la bunicu 4,8 hectare padure si 4 hectare pamant arabil si un apartament si garaj impreuna cu mama vitrega.Eu ,doresc sa stiu ce imi revine mie din toate acestea ,deoarece as vrea sa i las apartamentul si sa pot face acest lucru cat mai echitabil, deoarece nu vrem sa ajungem in instanta deoarece nu dispunem de bani.Va multumesc mult.
Dores sa ma indrumati in urmatoarea problema:tatal meu a decedat de curand.Mentionez ca mostenitoare sunt doar eu si mama mea vitrega.Ei detin impreuna un apartament proprietate personala,un garaj tot proprietatea lor si cateva hectare de pamant si padure ,recuperate de tatal meu ,care au fost ale bunicilor mei dupa tata.La succesiune ce imi revine mie si ce mamei vitrege?Multumesc mult pentru atentia acordata.