avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Dores sa ma indrumati in urmatoarea problema:tatal meu a decedat de curand.Mentionez ca mostenitoare sunt doar eu si mama mea vitrega.Ei detin impreuna un apartament proprietate personala,un garaj tot proprietatea lor si cateva hectare de pamant si padure ,recuperate de tatal meu ,care au fost ale bunicilor mei dupa tata.La succesiune ce imi revine mie si ce mamei vitrege?Multumesc mult pentru atentia acordata.
Cel mai recent răspuns: tatianachiric , utilizator 22:44, 17 Februarie 2014
Buna ziua,
Bunurile comune se i,part astfel:
5/8 mama si 3/8 dumneavoastra.
Bunurile proprii ale defunctului:
1.4 mama si 3/4 dumneavoastra.
Mesaje reeditate
@ tatianachiric
Data post: Luni, 17 Februarie 2014, 09:15
Subiect: MOSTENIRE

Daca tatal meu care a decedat are pamant si padure mostenite de la parintii lui,mama vitrega care nu are copii cu el,poate avea pretentii la acest pamant?
Aplauda

@ Ana Mocanu
Data post: Luni, 17 Februarie 2014, 09:44

Daca "mama vitrega" era casatorita cu tatal dvs. la data decesului acestuia, mosteneste 1/4 din masa succesorala.
Dvs. impreuna cu ceilalti copii ai tatalui (daca exista), mosteniti 3/4 din masa succesorala.

Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil din alta casatorie! Sfarlea Sergiu Sfarlea Sergiu Buna seara! Bunicul meu tocmai a decedat acum cateva zile,dupa 3 zile de la deces mama mea a primit un telefon de la sora ei (vitrega),tin sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Mama mea vitregă a decedat cu o lună înaintea tatălui meu. nu au avut copii împreună, dar ea a avut o soră. cine poate iniția dezbaterea succesiunii? Veronicas Veronicas Bună ziua, am urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat, sotia sa (mama vitrega) a decedat si ea in urma cu o luna înaintea tatalui meu. Cei doi nu au copii ... (vezi toată discuția)