avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua.Am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv.Tatal meu a murit acum 6 lunisi mostenitori suntem doi,eu si mama mea vitrega.Ea are un testament de donatie cu tatal meu in care si au donat unul la altul ceeace aveau.Asta acum15 ani cand tatal meu a fost operat de tumoare la cap.Eu am stiut de acest act de atunci deoarece ea l a obligat sa faca asa ceva.Tatal meu are mostenire de la bunicu 4,8 hectare padure si 4 hectare pamant arabil si un apartament si garaj impreuna cu mama vitrega.Eu ,doresc sa stiu ce imi revine mie din toate acestea ,deoarece as vrea sa i las apartamentul si sa pot face acest lucru cat mai echitabil, deoarece nu vrem sa ajungem in instanta deoarece nu dispunem de bani.Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:45, 6 Iunie 2014
un testament de donatie

Nu exista, ori e testament ori e donatie, probabil ca e vb de testament. Orice ar fi, veti culege cel mult rezerva sucesorala care e de jumatate din cat ati fi mostenit legal.
Daca va inelegeti cu sotia lui, puteti face orice act doriti la notar.
Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme mostenire SzincsanPaul SzincsanPaul Buna,am o problema,la care nu credeam ca voi ajunge desi cand e vorba de impartit averi,mereu iese rau! Stra-bunicul meu a avut o avere ... (vezi toată discuția)
Mostenire Lav22 Lav22 Buna ziua,in anul 1997 mama mea a murit ,anul acesta a murit si bunicul meu ,bunica ne-a chemat sa ne dea mostenire o bucata de pamant de 1 hectar la fiecare ... (vezi toată discuția)
Mostenire tatianachiric tatianachiric Dores sa ma indrumati in urmatoarea problema:tatal meu a decedat de curand.Mentionez ca mostenitoare sunt doar eu si mama mea vitrega.Ei detin impreuna un ... (vezi toată discuția)