avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme Mostenire

Buna,am o problema,la care nu credeam ca voi ajunge desi cand e vorba de impartit averi,mereu iese rau!
Stra-bunicul meu a avut o avere mare,casa,pamant,paduri,etc.!el a avut 3 copii,dintre care unul este bunicul meu,celalalt este o matusa de-a mea iar al-3-lea a murit fara a avea familie,copii,presupun ca e scos din calcule!
stra-bunicul meu nu a facut nici un testament,iar in cazul asta am auzit ca le revin in parti egale copiilor lui!matusa mea a fost jurista si acum e si avocata,nu stiu cum a reusit,dar a cam pus mana pe toata mostenirea,iar acum nici tatal meu care e fiul lui bunicu si nici sora lui (fica bunicului meu) nu stim ce sa mai facem!bunicul meu a murit acum 10 zile si din mostenire marusa ia lasat un apartament,dar care acum dupa 2 zile dupa ce a murit,la vandut! mam interesat si am aflat ca a facut ceva contract de intretinere,cum ca ea la ingrijit pe bunicu si ca ii lasa apartamentul ei!
astept pareri si daca m-ati putea ajuta cu niste sfaturi,ce am putea face!
VA MULTUMESC!!!
Cel mai recent răspuns: SzincsanPaul , utilizator 21:23, 3 Decembrie 2012
Daca are Contract nu puteti ataca ca e vointa lui.
Cred ca treaba e pecetluita legal ca sa nu mai pota fi atacata juridic.
Ar mai fi o singura chestie, contestarea actelor in cazul in care el la data intocmiri lor nu era in deplinatatea facultatilor mintale. Depinde cati ani avea la intocmire acte si daca la dosar exista adeverinta de la Psihiatru ca era apt medical de a sema acesle acte.


Va multumesc frumos,am sa fac tot ce pot impreuna cu familia pentru a face dreptate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ale2012 ale2012 buna ziua.situatia mea este un pic dificila dar eu va explic cum sta situatia si daca sunteti amabil sa ma ajutati cum sa procedez mai departe nu pot decat sa ... (vezi toată discuția)
Testament legalizat para24 para24 Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns daca se poate. Este vorba de o matusa (sora cu bunica mea) care nu are copii si numai o nepoata dupa frati (mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire petrolul30 petrolul30 Buna ziua, Am si eu o problema de lamurit, daca ma puteti ajuta. Bunicul meu are 2 copii: baiat (tatal meu) si fata. Bunica mea a murit de mult timp. ... (vezi toată discuția)