buna ziua.situatia mea este un pic dificila dar eu va explic cum sta situatia si daca sunteti amabil sa ma ajutati cum sa procedez mai departe nu pot decat sa va multumesc.bunici mei au 4 copii la cel mai mare ia dat mostenirea un pamant au mai ramas 3 fiind mami si unchiu si matusa,eu am o fetita si bunicul vrea sa lase mostenirea partea lui la fetita mea dar eu nu stiu daca se poate sa faca acest lucru fara ca ea sa fie atacata in instanta adica mostenirea sa umblam la tribunal pt mostenire.si in cazul in care eu ca parinte a fetei nu pot sa dau partea la unchiu si matusa sar putea pune apartamentul in vanzare si de acolo sa ne luam fiecare ce se cuvine adica fetita partea ei jumatatea si cealalta jumatate vine inpartia in 3 prin care se numara si mama mea si ne da la noi si ea partea.
Trebuie să vă pun inițial câteva întrebări:
1. Sub ce formă (donație, vânzare, fără acte) i-a dat bunicul terenul fiului său cel mai mare ?
2. Bunicul are în proprietate și un apartament ?
Există o soluție solidă și de neatacat pentru ca bunicul Dvs. să-i dea fiicei Dvs. partea lui, poate încheia un contract de vânzare-cumpărare (care are aceleași costuri cu o donație care poate fi atacată) și astfel problema Dvs. este rezolvată.
da bunicul are un apartament cu 3 camere si au ramas mostenitori cei 3 copii a lui si a mai avut pamant care la dat la cel mare care deja a decazut din drepturi pt ca sa facut prin notar ca nu mai are voie la mostenire dupa moartea lui bunica si a lui bunicu
deci eu daca fac vanzare cumparare partea lui bunicu nu ma poate ataca?dar daca nu am posibilitatea de a da partea celolari 2 copii a lui se poate pune in vanzare?si de acolo sa imi iau partea eu(de fapt fica mea)
Mostenire
ale2012
buna dimineata.as avea si eu o intrebare dar intai sa povestesc miezul problemei.eu sunt casatorita am casa mea in care locuiesc cu sotul si fata de 5 ani dar ... (vezi toată discuția)