avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Activitate mateis123

Activitate mateis123

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Wow! Felicitari pt consecventa in primul rand! Dupa castig (care sper ca se va intampla) as porni inca un proces impotriva politie si agentului in special cu daune, plus plangere penala pentru fals in acte. Aici probabil procurorii nu prea or sa vrea sa urmareasca dar nu ar fi rau sa insistati pana in panzele albe, daca timpul va permite. Este strigator la cer sa nu existe persoana trecuta ca martor - usor de dovedit. Si pv completat de aceeasi persoana - ceva mai greu de dovedit dar cu o expertiza grafologica se rezolva. Doar ca aceasta se face doar pe original … care a “disparut” ca prin minune. Complicat…
Buna ziua,
In August 2014, un cetatea sirian, cu drept de sedere pe termen lung (din 2012 pana in 2017), cumpara un apartament intr-un bloc. Notarul a trecut pe actul de vanzare cumparare inclusiv cotele indivize, atat ale terenului cat si ale constructiei in sine. Aceasta cota indiviza de teren este legal in proprietatea cetateanului sirian?
Acesta a devenit cetatean roman intre timp si doreste vanzarea apartamentului (inclusiv a cotelor indivize, evident).
Este posibila aceasta tranzactie? La un notar a fost transmis ca nu se poate, deoarece nu avea dreptul sa cumpere teren in Romania, si ar trebui rectificat contractul de v-c initial, altfel putand fi invocata nulitatea sa de drept (sau absoluta - nu am inteles exact).
Apreciez raspunsurile.
Buna seara,

Am o situatie un pic ciudata. Un teren pe care se aflau o casa pe o parte si niste anexe pe cealalta parte. Am obtinut atat autorizatie de desfiintare cat si autorizatie de construire pentru noul imobil.
Problemele apar cu unul din vecini, de pe partea cu anexele. Acestea erau construite la calcan, lipite de casa vecina. Acum se ridica cu pretentii ca as fi obligat sa ii tencuiesc SI termoizolez peretele ramas "gol". De asemenea reclama ca din vina mea (nu inteleg cum) i se infiltreaza apa in pivnita atunci cand ploua. Vorbim de o casa veche, de caramida, cu fundatie de caramida din cate am putut sa imi dau seama.
Intrebarea este, strict dpdv legal, sunt intr-adevar obligat sa ii fac vreo lucrare la casa?
Răspuns la discuția Renovare. Precauție deranj bloc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

In mai am renovat si eu o garsoniera si m-am trezit cu politia la usa, d

ar a fost ok, doar verificare sa
zic asa. Dar au spus clar, cf legii, in timpul zilei orele de liniste sunt strict intre 13 si 14. In afara acestor ore ei nu pot da amenzi.


Daca doriti sa fiti un bun vecin, veti respecta si regulamentul intern al asociatiei, insa daca acesta prevede sa zicem 14-17, si vine politia la 13:30, cf legii, va vor amenda. Nici un regulament intern nu este deasupra legii. P.s. grija cu peretii, daca vreti sa daramati sau sa taiati din ei, va trebuie autorizatie de constructie. La cei din BCA posibil politia sa fie mai indulgenta, daca vad insa ca este de beton, amenda direct, 5000 lei, oprirea lucrarilor, etc