avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt obligat sa tencuiesc/termoizolez peretele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt obligat sa tencuiesc/termoizolez peretele vecinului dupa demolare?

Buna seara,

Am o situatie un pic ciudata. Un teren pe care se aflau o casa pe o parte si niste anexe pe cealalta parte. Am obtinut atat autorizatie de desfiintare cat si autorizatie de construire pentru noul imobil.
Problemele apar cu unul din vecini, de pe partea cu anexele. Acestea erau construite la calcan, lipite de casa vecina. Acum se ridica cu pretentii ca as fi obligat sa ii tencuiesc SI termoizolez peretele ramas "gol". De asemenea reclama ca din vina mea (nu inteleg cum) i se infiltreaza apa in pivnita atunci cand ploua. Vorbim de o casa veche, de caramida, cu fundatie de caramida din cate am putut sa imi dau seama.
Intrebarea este, strict dpdv legal, sunt intr-adevar obligat sa ii fac vreo lucrare la casa?

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinul lucia58 lucia58 Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.ocuiesc in casa parinilor mei care sunt decedati ,casa cand a fost cumparata de parintii mei avea unul din pereti comun cu un ... (vezi toată discuția)
O mare dilema daniela.ilea daniela.ilea Daca ma poate ajuta cineva ,detin o casa batraneasca cu un front stradal de 7 m dar in spate se lateste curtea ajungand la 13 m ,doresc sa construiesc o casa ... (vezi toată discuția)
Cos de fum pe calcan mai inalt i97ccp i97ccp Buna seara, Am autorizatie de constructie, cu alipire la calcan. Nu a fost nevoie de acordul vecinului pentru emiterea autorizatiei. Acum, vecinul vrea bani, ... (vezi toată discuția)