avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cos de fum pe calcan mai inalt
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cos de fum pe calcan mai inalt

Buna seara,
Am autorizatie de constructie, cu alipire la calcan. Nu a fost nevoie de acordul vecinului pentru emiterea autorizatiei. Acum, vecinul vrea bani, desi stie ca am deja autorizatie si vreau sa incep cpnstructia. Ca asa stie el ca se da pentru alipirea la calcan, i-am spus ca primaria nu a cosiderat ca e necesar acordul lui si nu am ce bani sa ii dau. Constructia pe care o ridic este mai inalta decat constructia lui si cosurile de fum vor fi lipite pe peretele meu si a zis ca nu vrea sa le modifice. Eu stiu ca cosul de fum trebuie sa aiba o anumita inaltime peste coama casei, in jur de 0.5 m. Poate fi obligat legal sa efectueze inaltarea cosurilor de fum? Platesc eu lucrarea, daca e nevoie.
Multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2022
i97ccp, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:11, 17 Decembrie 2022
Si nu sunt mai inalte decat coama casei? E vb de coama lui, nu a dvs.
Acum nu e nimic pe acel calcan, dar urmeaza sa fac o extindere a construcției alipita la calcanul respectiv și peste coșul vecinului, ca înălțime.

gi-jane2 a scris:

Si nu sunt mai inalte decat coama casei? E vb de coama lui, nu a dvs.

In proiectul de ctii. pentru inaltarea proprietatii dvs. trebuia trecuta si inaltarea cosurilor vecinului, dar pe cheltuiala dvs., cu conditia ca vecinul sa fie de acord. De ce ar fi de acord cu suprainaltarea cosurilor, in conditiile in care fumul care iese pe cosuri poate distruge in timp, proprietatea dvs., nu pe a lui.
Cum a justificat primaria ca nu este necesar acordul vecinului pentru a emite autorizatie de ctie. in conditiile in care dvs. modificati constructia initiala, prin suprainaltare ?
Primaria a considerat ca suprainaltarea nu afecteaza constructia vecinului, nu stiu sa va dau detalii, de autorizare s-a ocupat firma de arhitectura. Eu cu vecinul acesta, ca si cu ceilalti, am avut o intelegere verbala, i-am tot spus lunile acestea ca dupa iarna urmeaza sa construiesc, stie ce vreau sa fac, nu s-a opus. Vecinul cam bea, cred ca ieri consumase ceva. Este vreo cale legala, in cazul in care nu ajungem totusi la nici o intelegere, sa obtin inaltarea cosurilor, inclusiv pe cheltuiala mea?
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2022
i97ccp, utilizator
Legal este - proiect de ctii., accept vecin. Calea amiabila este cea mai acceptabila, chiar si ca pret/ despagubire.
Trebuie sa tineti cont de o posibila sesizare a vecinului la ISCtii. (proiect deficitar) si la Agentia de mediu (poluare) plus contestare autorizatie de ctie. in instanta de contencios administrativ.

Alte discuții în legătură

Sita parascântei draxl draxl 1. Unde se monteaza sita parascantei pe un cos de fum inalt de 10 metri, cos ce apartine unei centrale pe lemne? 2. Pentru aceslasi cos de fum este necesar ... (vezi toată discuția)
Norme privind cosurile de fum 3UGA 3UGA Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu legislatia privind cosurile de fum deoarece nu reusesc sa mai dau de ea. Ma intereseaza in special normele privind ... (vezi toată discuția)
Cos de fum la bloc lloryshyka lloryshyka Buna seara, locuiesc la etajul 1 (unu)al unui imobil cu 4 (patru) etaje, vecina de la parter are ca sursa de incalzire soba pe lemne cu cosul de fum ridicat ... (vezi toată discuția)