avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... sita parascântei
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

sita parascântei

1. Unde se monteaza sita parascantei pe un cos de fum inalt de 10 metri, cos ce apartine unei centrale pe lemne?
2. Pentru aceslasi cos de fum este necesar deflector forma aerodinamica(palarie rotativa) sau este suficient acea palarie conica deoarece fumul ii afecteaza pe vecini? Mentionez ca pe inaltime cosul respecta cei 0,4 m fata de coama casei inalte.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:44, 8 Iunie 2018
"Sita parascantei" este de fapt un opritor de flacari (echipament tehnic autorizat) se monteaza la gura cosului de evacuare.
Gasiti legislatie despre cosuri de fum aici: [ link extern ]
Centrala poate fi achizitionata cu tiraj fortat caz in care cosul de fum are ventilator propriu care arunca fumul la inaltime.
Proiectul de montaj al centraalei dvs. trebuie sa contina obligatoriu detalii pentru cosul de fum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cos de fum fara autorizatie? ContSters171121 ContSters171121 Buna ziua. Locuiesc la casa, unde am un cos de fum, dar aceasta este amplasat in baie, la care este legat o centrala pe lemne la subsol. As dori sa adaug in ... (vezi toată discuția)
Care este distanta minima intre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile blocului vecin ieia ieia V-as ruga sa-mi raspundeti daca este prevazuta, legal, distanta minima dintre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile vecinului de bloc. Cele doua ... (vezi toată discuția)
Lungime coș evacuare centrală Buna ziua, Locuiesc într-un apartament la bloc etaj 2,locatarii de la et.1(sub apartamentul neu) si parter își montează în centrala pe gaz. As dori ... (vezi toată discuția)