avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Lungime coș evacuare centrală
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Lungime coș evacuare centrală

Buna ziua,
Locuiesc într-un apartament la bloc etaj 2,locatarii de la et.1(sub apartamentul neu) si parter își montează în centrala pe gaz.
As dori sa stiu daca condensul din coșul de evacuare care iese in sus este dăunător pt npi cei de la et 2, si cat este posibil sa intre pe geamul nostru?. Mentionez ca fiica mea are astm bronsic si stau cu geamurile deschise si predeschide aproape tot timpul si pt bună aerisire zilnică!
Inca o intrebare!cat rebuie sa fie lungimea cosului de evacuare pt a nu ne afecta ?
Mulțumesc
Cu respect
Cel mai recent răspuns: , 18:16, 20 Noiembrie 2020
Cosurile de evacuare de la centralele pe gaz cu tiraj fortat se scot in afara peretelui exterior al blocului astfel incat gazele sa fie dirijate in sus, deasupra inaltimii blocului, de unde sa se disipeze in atmosfera.
Cei care monteaza centrala au experienta in acest sens.
Mulțumesc pt raspuns!as mentiona ca la alt apartament in blog in prezent s-au facut lucrari de instalare centrale gax ,iar cosurie de evacuare sunt scoase in exterior si au o lungine de aprox 70 cm.este conform legii doar scoase prin perete si nu duse în sus asa cum am primit raspunsul d-voastra!
Cu respect
Ati inteles gresit. Cosul de evacuare nu trebui dus in sus, ci in lateral.
Ma refeream la gaze care trebuie sa se ridice in sus, deasupra ultimului etaj, nu la cos.
Urmariti jetul de gaze care ies de la vecini si vedeti cat de sus se imprastie gazele.
Mesajul meu este valabil p[entru centrale cu tiraj fortat care dirijeaza gazele in afara si in sus.
Am urmarit si gazele vin in sus spre geamul deschis nu se împrăștie,depinde si de vântul care e afară. As vrea sa stiu cat e de dăunător sănătății si ce alta modalitate ar fi pt cei care si-au pus termoteca pe gaz pt eliminarea gazelor in exterior.Luand in considerare ca este zilnic nu doar perioade scurte de timp si nu pot sta cu geamurile închise deoarece e indiferenta față de alți locatari.
Multumesc
Este posibil ca lungimea cosului de gaze din exteriorul cladirii sa nu fie suficienta, caz in care ar trebui montat pe exteriorul cladirii un burlan in care sa refuleze toate cosurile de gaze, iar burlanul sa fie ridicat deasupra ultimului etaj si eventual prevazut cu ventilator pentru asigurare tiraj.
Trebuie proiect pentru cosul de gaze intocmit de un proiectant autorizat. Din calcul rezulta dimensionare cosului, inclusiv inaltimea acestuia si necesitatea montarii ventilatorului.

Alte discuții în legătură

Care este distanta minima intre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile blocului vecin ieia ieia V-as ruga sa-mi raspundeti daca este prevazuta, legal, distanta minima dintre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile vecinului de bloc. Cele doua ... (vezi toată discuția)
Horn centrala florin2008us florin2008us vecinu de sub mine are hornu la centrala scos cam 15 cm ,toate gazele la mine ajung mentionez ca este bucatarie peste bucatarie (vezi toată discuția)
Sita parascântei draxl draxl 1. Unde se monteaza sita parascantei pe un cos de fum inalt de 10 metri, cos ce apartine unei centrale pe lemne? 2. Pentru aceslasi cos de fum este necesar ... (vezi toată discuția)