avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate horn centrala
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

horn centrala

vecinu de sub mine are hornu la centrala scos cam 15 cm ,toate gazele la mine ajung mentionez ca este bucatarie peste bucatarie
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:37, 22 Martie 2016
Solicitati vecinului sa mareasca distanta in exterior a instalatiei de evacuat gaze
nu vrea
Puteti sesiza in scris DJSP, cu nr. de inregistrare/ data, motivand tocmai patrunderea gazelor esapate in bucataria dvs. Probabil, vecinul va fi amendat, dar nu i se va putea interzice functionarea centralei pana la remediere.
Legislatia privind montarea cosurilor de fum prevede recomandari, nu inteeziceri, iar verificarea montajului cosurilor de fum, la centralele montate ulterior receptiei/ darii in folosinta a blocului nu este repartizata (dupa stiinta mea) vreunei institutii a statului. La blocurile noi prevazute cu centrale de apartament se prevad prin proiect si se monteaza cosuri de evacuare gaze arse la inaltime, deasupra ultimului etaj. La aceste cosuri sunt racordate evacuarile de gaze arse de la centralele individuale, de apartament, din fiecare sectiune a blocului.
In mod normal, greseala apartine firmei care a montat centrala de apartament si nu a amplasat corespunzator evacuarea cosului de gaze arse (in afara zonei geamului bucariei/ balconului dvs. si/ sau la inaltime, deasupra ultimului etaj).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este distanta minima intre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile blocului vecin ieia ieia V-as ruga sa-mi raspundeti daca este prevazuta, legal, distanta minima dintre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile vecinului de bloc. Cele doua ... (vezi toată discuția)
Lungime coș evacuare centrală Buna ziua, Locuiesc într-un apartament la bloc etaj 2,locatarii de la et.1(sub apartamentul neu) si parter își montează în centrala pe gaz. As dori ... (vezi toată discuția)
Necesitate reala conform normelor pentru aerisire si priza de aer intr-o bucatarie? AntiSecretare AntiSecretare Buna ziua, Context: - apartament aflat in renovare - bloc anvelopat, construit din placi de beton armat - geamuri termopan - in bucatarie exista deja 2 ... (vezi toată discuția)