avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Lungime coș evacuare centrală
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Lungime coș evacuare centrală

Buna ziua,
Locuiesc într-un apartament la bloc etaj 2,locatarii de la et.1(sub apartamentul neu) si parter își montează în centrala pe gaz.
As dori sa stiu daca condensul din coșul de evacuare care iese in sus este dăunător pt npi cei de la et 2, si cat este posibil sa intre pe geamul nostru?. Mentionez ca fiica mea are astm bronsic si stau cu geamurile deschise si predeschide aproape tot timpul si pt bună aerisire zilnică!
Inca o intrebare!cat rebuie sa fie lungimea cosului de evacuare pt a nu ne afecta ?
Mulțumesc
Cu respect
Cel mai recent răspuns: , 18:16, 20 Noiembrie 2020
Multumesc!
Oricum cei din Romania care si-au montat centrale pe gaz la bloc nu ii vor intelege pe ceilalți fără. STIM foarte bine ca nu e ok,in statele europene nu se da acceptul doar in conditiile puse de lege, dar la noi e totul invers.Egoismul nu lipseste e cu desăvârșire. Ar trebui impuse niste reguli si hotărâri încât să,fie bine si pt cei fără centrale,dar deja costurile sunt mai mari si sare lumea in cap cèlor care ar lua hotărâri. Asa ori suportam si von avea probleme de sanatate ori ne batem cu mirile de vant si discuții cu vecinii pe care in cot ii doare,deși au fost atenționat!
Daca nu va intelegeti pe cale amiabila, puteti sesiza DJSP pentru disconfortul creat, in scris, cu nr. de inregistrare/ data si/ sau deschide actiune in instanta. Vor trebui facute masuratori de noxe: fum, oxizi, etc. si emise bbuletine de determinare noxe de catre firme autorizate (le gasiti pe internet).
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este distanta minima intre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile blocului vecin ieia ieia V-as ruga sa-mi raspundeti daca este prevazuta, legal, distanta minima dintre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile vecinului de bloc. Cele doua ... (vezi toată discuția)
Horn centrala florin2008us florin2008us vecinu de sub mine are hornu la centrala scos cam 15 cm ,toate gazele la mine ajung mentionez ca este bucatarie peste bucatarie (vezi toată discuția)
Sita parascântei draxl draxl 1. Unde se monteaza sita parascantei pe un cos de fum inalt de 10 metri, cos ce apartine unei centrale pe lemne? 2. Pentru aceslasi cos de fum este necesar ... (vezi toată discuția)