avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu vecinul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu vecinul

Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.ocuiesc in casa parinilor mei care sunt decedati ,casa cand a fost cumparata de parintii mei avea unul din pereti comun cu un grajd care aprtinea vecinului ,dupa un timp acest grajd si cu o curte a fost vandut .Cine a cumparat a stricat grajdul si si-a facut o casa mai departe de casa parintilor .Ulterior parintii au refacut casa dupa cum era acoperisul vechi ,avand servitute pentru a intra sa faca cele necesare intretinerii peretilor casei.Dupa decesul mamei ,fiind amandoi parinti morti ,fiul vecinul fara acordul meu si-a mai facut o cladire lipita de casa parintilor ,folosind peretii casei mele si nu numai, grinzile de la constructia ridicata de el sunt bagate sub acoperisul casei mele.Motiveaza ca peretii casei mele sunt pereti comuni ,ceea ce nu este adevarat.Acum eu sunt pe cale de a definitiva cu casa parintilor in privinta actului de proprietate .Cum rezolv cu vecinul ?Multumesc de ajutor.
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 08:34, 9 Iulie 2015
solicitati autorizatia de constructie si vedeti ce este specificat acolo, nu cred ca constructia lipita(calcan) presupune sa fie un singur perete .Eu am construit casa noua calcan cu vecinul, dar recomandarea speciaslistului a fost sa pastrez o distanta) 25-30cm nu siu exact) pentru a nu deteriora constructia vecina mai mult decat era, in ceea ce privesc grinzile nu se sprijina pe casa lui ci doar am acoperit cu tabla golul la acoperis pentru a nu intra apa sau zapada. E dreptul dumneavoastra si primaria este obligata sa va arate ce anume au autorizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie casa vecin ioanapgy ioanapgy Am achizitionat o casa veche, care avea un perete comun cu casa vecina. Dupa ce am achizitionat-o, cealalta casa a fost cumparata de cineva care si-a ridicat ... (vezi toată discuția)
Extindere coama acoperis peste perete limita comuna Lucian44 Lucian44 Buna ziua, Acoperisul, respectiv \"fusta\" acoperisului cat poate trece peste limita data de peretele comun limita de vecinatate (panta este ok spre vecin) ... (vezi toată discuția)
Picatura stresinii- obligatie de a face-drept de servitute prin prescpritia de 30 ani mormelvio mormelvio Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea invocarii unei exceptii cu privire la uzucapiunea dreptului real dedus judecatii, intrucat aceasta ... (vezi toată discuția)