avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cetatean SIRIAN in 2014 cumpara apartament - cota ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cetatean SIRIAN in 2014 cumpara apartament - cota indiviza aferenta terenului este in proprietate sau nu?

Buna ziua,
In August 2014, un cetatea sirian, cu drept de sedere pe termen lung (din 2012 pana in 2017), cumpara un apartament intr-un bloc. Notarul a trecut pe actul de vanzare cumparare inclusiv cotele indivize, atat ale terenului cat si ale constructiei in sine. Aceasta cota indiviza de teren este legal in proprietatea cetateanului sirian?
Acesta a devenit cetatean roman intre timp si doreste vanzarea apartamentului (inclusiv a cotelor indivize, evident).
Este posibila aceasta tranzactie? La un notar a fost transmis ca nu se poate, deoarece nu avea dreptul sa cumpere teren in Romania, si ar trebui rectificat contractul de v-c initial, altfel putand fi invocata nulitatea sa de drept (sau absoluta - nu am inteles exact).
Apreciez raspunsurile.

Alte discuții în legătură

Am cumparat o bucata de pamant iar in contract am gresit satul miioan miioan Am cumparat o bucata de pamant iar in contractul de vanzare cumparare a intervenit o eroare. Pamantul se afla in com. Pestisani , sat. Bradiceni iar in ... (vezi toată discuția)
Poate un cetatean strain sa vinda apartament mostenit si cumpara altul ContSters226650 ContSters226650 Buna ziua Am vazut discutindu-se pe tema acestui subiect dar nu am inteles foarte clar raspunsurile. Eu: nascuta in RO, locuiesc de multi ani in alta tara ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament prin avocat sau notar ? marius.m marius.m Cum sa cumpar un apartament, prin avocat sau prin notar ? Am stabilit ca eu platesc taxele \'notariale\'. S-ar parea ca vanzarea facuta prin avocat este mult ... (vezi toată discuția)