Si eu cred ca ar trebui sa ramana in vigoare, insa ar trebui detaliate faptele de insulta si calomnie, cel putin astfel cum erau prevazute in Codul penal. Chiar daca articolele din Codul penal au fost abrogate, avocatul - avand in vedere situatia aparte in care se afla - ar trebui protejat in exercitarea profesiei contra unor astfel de fapte.
Avand in vedere modificarile operate asupra Codului penal prin Legea nr. 297/2006 prin care au fost eliminate infractiunile de insulta si calomnie, mai sunt in vigoare dispozitiile art. 37 din Legea nr. 51/1995 care incrimineaza astfel de fapte?
Examenul de admitere in profesia de avocat va avea loc pe perioada a 3 (trei) zile, respectiv
17, 18 si 19 nov. 2006, dupa cum urmeaza:
- 17 nov. - organizarea si exercitarea profesiei de avocat;
- 18 nov. - drept civil si drept procesual civil;
- 19 nov. - drept penal si drept procesual penal,
la sediul Universitatii "Nicolae Titulescu" din Bucuresti, Calea Vacaresti, nr. 185, sector 4.
Orele de desfasurare a examenului si salile de examen vor fi anuntate ulterior.
Tematica si bibliografia pentru examen se gasesc afisate pe site-ul U.N.B.R. - www.unbr.ro. Bafta tuturor!
Exista si firme sau edituri care publicat deja o sinteza a subiectelor pentru intrare in avocatura urmand lista subiectelor afisate pe site-ul www.unbr.ro Sincer eu zic ca ar usura foarte mult invatatul... nu mai ai nevoie sa cauti dupa subiecte de nebun... toate sunt oferite "pe tava". Cautati si voi pe google "SUBIECTE AVOCATURA" si veti gasi. As da link-ul dar nu vreau sa fac reclama aici!!! E adevarat pretul e destul de piperat dar pentru cei care au bani merita! Oricum daca nu gasiti contactatima la sameunicorn@yahoo.com si va trimit un link... Bafta tuturor!
Exista si firme sau edituri care publicat deja o sinteza a subiectelor pentru intrare in avocatura urmand lista subiectelor afisate pe site-ul www.unbr.ro Sincer eu zic ca ar usura foarte mult invatatul... nu mai ai nevoie sa cauti dupa subiecte de nebun... toate sunt oferite "pe tava". Cautati si voi pe google "SUBIECTE AVOCATURA" si veti gasi. As da link-ul dar nu vreau sa fac reclama aici!!! E adevarat pretul e destul de piperat dar pentru cei care au bani merita! Oricum daca nu gasiti contactatima la sameunicorn@yahoo.com si va trimit un link... Bafta tuturor!
Exista si firme sau edituri care au publicat deja o sinteza a subiectelor pentru intrare in avocatura urmand lista subiectelor afisate pe site-ul www.unbr.ro Sincer eu zic ca ar usura foarte mult invatatul... nu mai ai nevoie sa cauti dupa subiecte de nebun... toate sunt oferite "pe tava". Cautati si voi pe google "SUBIECTE AVOCATURA" si veti gasi. As da link-ul dar nu vreau sa fac reclama aici!!! E adevarat pretul e destul de piperat dar pentru cei care au bani merita! Oricum daca nu gasiti contactatima la sameunicorn@yahoo.com si va trimit un link... Bafta tuturor!