avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate bygserv

Activitate bygserv

Multumesc frumos tuturor pt raspunsuri. Zi frumoasa.
A fost deja declansata procedura de punere sub interdictie, iar joia viitoare au programare la INML. Avea programare acum o luna si ceva dar s-a amanat in contextul Covid-19. Multumesc pt raspuns.
Multumesc mult pentru raspunsuri. O zi frumoasa.
Buna ziua.
Fratele meu sufera de schizofrenie si ai mei doresc sa il puna sub interdictie judiciara deoarece abia se mai deplaseaza la toaleta, nu mai are discernamant, iar de mers la banca sau in alte locuri unde trebuie sa semneze acte nici nu se pune problema (gen Casa de pensii). Nu mai stie nici macar sa semneze.
S-a demarat actiunea si are programare joia viitoare la IML pt a se stabili de catre medici daca are sau nu discernamant, urmand ca mai apoi sa se mearga in instanta.
Avand in vedere ca el nu se poate deplasa decat pana la baie, face pe el, si cu siguranta nu ar vrea sa poarta masca de protectie in timpul deplasarii sau in incinta spitalului (tot ce i se pare anormal nu face si incepe sa injure si sa tipe), nu i se poate face evaluarea la domiciliu?
In mod special in contextul actual, e posibil sa contacteze Covid-19 fara a folosi masuri de protectie.
Dupa evaluare medicala, ar trebui sa ajunga in instanta cu el. In acest caz nu exista o alta variana fara ca el sa se deplaseze? Daca se ajunge cu el in tribunal si va trebui sa si astepte o ora-doua sau mai multe, cu siguranta nu ar sta si ar incepe sa tipe si sa injure.
Ce putem face in acest caz?

Multumesc anticipat.
Multumesc mult pentru raspuns. O zi frumoasa.
Asta e clar. Unul dintre soti este angajat iar munca acestuia nu se poate desfasura de la domiciliu. Celalalt sot este administrator de firma si are venituri din dividende, fara a fi angajat al societatii pe care o detine si nici la o alta soietate.

Prevederile legii spun asa:
Nu pot benenficia de zilele libere persoanele aflate în șomaj tehnic, cele aflate în concediu pentru îngrijirea copilului, precum și angajații ai căror soți/soții nu înregistrează venituri.

Prin urmare, sotul care detine societatea comerciala avand calitatea de administrator si incasand venituri doar din dividende, este considerat persoana care inregistreaza sau nu venituri?
Sotii persoanele care incaseaza venituri din dividende pot beneficia de legea 19/2020?
Este o intrebare la care multi cauta raspuns in aceste zile. Poate este cineva care stie exact ce prevede legea si ne poate lamuri.
Multumiri anticipate.
Buna ziua.
Am o nelamurire la care nu gasesc raspuns si poate ma puteti ajuta dumneavoastra.
Eu sunt angajat la o companie (postul meu nu este compatibil cu munca la domiciliu sau cu telemunca) iar sotia mea este adiministrator al unei societati comerciale, fara a fi angajata in aceasta societate comerciala deoarece veniturile sunt foarte mici.
In aceasta situatie, eu pot beneficia de zile libere pentru supravegherea copilului (6 ani) pe perioada in care acesta nu poate merge a scoala datorita suspendarii cursurilor?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri. O zi frumoasa sa aveti.
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Am nevoie de cateva lamuriri importante de la dumneavoastra si va multumesc anticipat.

Am depus acum doua zile la O.N.R.C. dosarul pentru infiintarea unui PFA prestator de servicii dar pe actele depuse nu se specifica nicaieri daca PFA-ul va fi platitor sau nu de TVA, iar eu, in balamucul de acolo, am uitat sa intreb care este procedura pentru a declara PFA-ul ca neplatitor de TVA.

Intrebarea mea este: unde si cand trebuie sa declar PFA-ul ca neplatitor de TVA, angajatilor O.N.R.C. la infiintare sau ulterior la ANAF cand trebuie sa declar venitul aproximativ pentru perioada urmatoare?

Daca declararea ca neplatitor de TVA se face la ONRC, odata ce dosarul a fost depus se mai poate face ceva? Momentan dosarul a fost amanat deoarece trebuie sa mai duc acordul asociatiei de proprietari care era completat gresit si un contract de comodat pentru sediul social.

O zi placuta.