avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cand se declara daca un PFA este platitor de TVA sau ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cand se declara daca un PFA este platitor de TVA sau nu?

Buna ziua,
Am nevoie de cateva lamuriri importante de la dumneavoastra si va multumesc anticipat.

Am depus acum doua zile la O.N.R.C. dosarul pentru infiintarea unui PFA prestator de servicii dar pe actele depuse nu se specifica nicaieri daca PFA-ul va fi platitor sau nu de TVA, iar eu, in balamucul de acolo, am uitat sa intreb care este procedura pentru a declara PFA-ul ca neplatitor de TVA.

Intrebarea mea este: unde si cand trebuie sa declar PFA-ul ca neplatitor de TVA, angajatilor O.N.R.C. la infiintare sau ulterior la ANAF cand trebuie sa declar venitul aproximativ pentru perioada urmatoare?

Daca declararea ca neplatitor de TVA se face la ONRC, odata ce dosarul a fost depus se mai poate face ceva? Momentan dosarul a fost amanat deoarece trebuie sa mai duc acordul asociatiei de proprietari care era completat gresit si un contract de comodat pentru sediul social.

O zi placuta.
Cel mai recent răspuns: bygserv , utilizator 23:25, 2 Iunie 2015
Inregistrarea in scopuri de TVA se face la ANAF, nu la registru.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - formular 220 + 070 wasssu wasssu 1. Legat de formularul 220, ce trec la punctul II. 9 Document de autorizare? Cand am infiintat pfa-ul am primit certificatul de inregistrare, certificat ... (vezi toată discuția)
Platitor sau neplatitor de tva ContSters370491 ContSters370491 Buna ziua, sunt administratorul unei societati comerciale, iar de curand am primit o instiintare de la ANAF, cu care am fost la ei si mi-au spus ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
declaratii dupa infiintare pfa florinat florinat Subiect: Declaratii dupa infiintare PFA După ce se înființează PFA-ul, cu obiect de activitate prestare servicii către client din UE, obligațile ... (vezi toată discuția)