avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pfa - formular 220 + 070
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pfa - formular 220 + 070

1. Legat de formularul 220, ce trec la punctul II. 9 Document de autorizare? Cand am infiintat pfa-ul am primit certificatul de inregistrare, certificat constatator si Rezolutia nr X din data de XX.XX.XXXX. Trec numarul acestei rezolutii si data? Sau este alceva?

2. Mai trebuie sa completez si formularul 070 pentru luarea in evidenta?
3. Si o ultima intrebare, registrul- jurnal de incasari si plati mai trebuie avizat undeva (anaf)?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 10:37, 12 Ianuarie 2011
Document de autorizare nr. ... se trece nr de inregistrare la Registrul Comertului (acela care apare pe certificatul de inmatriculare: F.../...)
Data... treceti data care apare la nr. de inreg. (F.../.../DATA)
Organul emitent: O.N.R.C.
Da trebuie sa completati si 070.
Registrul inventar si Registrul Jurnal de Incasari si Plati, se numeroteaza, se snuruiesc, pe ultima pagina se scrie "acest jurnal contine x pagini" si se vizeaza la Administratia Financiara de care apartineti.
dvs. sunteti profesie libera nicidecum PFA , cu certificatul eliberat de finante intocmiti declaratia 220 pentru alegerea sistemului de venit real sau norma fixa si obligatoriu datorita faptului ca nu aveti eliberat CUI de ONRC inregistrati si 070.

NOROC!
iubestedariarta a scris:

dvs. sunteti profesie libera nicidecum PFA , cu certificatul eliberat de finante intocmiti declaratia 220 pentru alegerea sistemului de venit real sau norma fixa si obligatoriu datorita faptului ca nu aveti eliberat CUI de ONRC inregistrati si 070.

NOROC!


De unde ati dedus ca @wasssu este "profesie libera"? In postarea sa, dumnealui nu specifica nimic in legatura cu acest lucru.

P.S.: nu exista "profesii libere"; exista "profesii liberale", ceea ce este cu totul altceva!
daca cerea autorizare ACTIVITATII la ONRC acolo completeaza declaratia de mentiuni platitor sau neplatitor de tva, cu salariati fara salariati (i.i.) si nu mai e cazul sa intocmesca 070 inclusiv deschiderea punctului de lucru la INFIINTARE nu ulterior , dar de ce va mirati...PRACTICA ne ajuta sa perseveram, am citit formularul dar ONRC trimite si la finante datele de INFIINTARE a Pfa-ului, I.I.

DL. waSSSu LUMINATI NE CINE VI A DAT CERTIFICATUL DE INREGISTRARE ?
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
iubestedariarta, utilizator
Declaratia 70 se depune optional la ONRC. Se poate depunde anterior la ANAF. Ca toata lumea completeaza si acea declaratie, e alta poveste.

Alte discuții în legătură

Contabilitatea pfa maria85 maria85 Bana ziua, as dori sa aflu cum se tine contabilitatea pentru pfa. De ce registre am nevoie? Pot sa fac contabilitatea pe calculator sau este imperios necesar ... (vezi toată discuția)
Inceput de pfa - indrumari dumitru elena dumitru elena Buna ziua, Am deschis un PFA si sincer mi-ar placea sa stiu , dupa ce ies cu certificatul de la ONRC care e urmatorul pas? Cam ce mi-ar trebui sa-mi incep ... (vezi toată discuția)
Radiere pfa mihaela495 mihaela495 Buna ziua, As dori sa stiu care este procedura pentru radierea PFA-ului, atat cea de la Registrul Comertului cat si cea de la Finante. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)