avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pfa - formular 220 + 070
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pfa - formular 220 + 070

1. Legat de formularul 220, ce trec la punctul II. 9 Document de autorizare? Cand am infiintat pfa-ul am primit certificatul de inregistrare, certificat constatator si Rezolutia nr X din data de XX.XX.XXXX. Trec numarul acestei rezolutii si data? Sau este alceva?

2. Mai trebuie sa completez si formularul 070 pentru luarea in evidenta?
3. Si o ultima intrebare, registrul- jurnal de incasari si plati mai trebuie avizat undeva (anaf)?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 10:37, 12 Ianuarie 2011
grandanat a scris:

Declaratia 70 se depune optional la ONRC. Se poate depunde anterior la ANAF. Ca toata lumea completeaza si acea declaratie, e alta poveste.


nu e optional ...e OBLIGATORIU dar asta este JUDETE si judete si sincer nu vad ROSTUL sa declar de doua ori acelasi lucru :)) declar la ONRC si mai declar si la FINANTE , pentru ce!?
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
iubestedariarta, utilizator
iubestedariarta a scris:

daca cerea autorizare ACTIVITATII la ONRC acolo completeaza declaratia de mentiuni platitor sau neplatitor de tva, cu salariati fara salariati (i.i.) si nu mai e cazul sa intocmesca 070 inclusiv deschiderea punctului de lucru la INFIINTARE nu ulterior , dar de ce va mirati...PRACTICA ne ajuta sa perseveram, am citit formularul dar ONRC trimite si la finante datele de INFIINTARE a Pfa-ului, I.I.

DL. waSSSu LUMINATI NE CINE VI A DAT CERTIFICATUL DE INREGISTRARE ?



PFA.... certificat de inregistrare eliberat de registrul comertului
@wasssu
Daca pe cererea de inregistrare si autorizare PFA(depusa la registrul comertului) ati bifat si inregistrarea fiscala(bifa de la pct 7.4 si completarea anexei 1) atunci e in regula. Anexa 1 = formularul 070, deci nu mai trebuie sa-l depuneti la administratia financiara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitatea pfa maria85 maria85 Bana ziua, as dori sa aflu cum se tine contabilitatea pentru pfa. De ce registre am nevoie? Pot sa fac contabilitatea pe calculator sau este imperios necesar ... (vezi toată discuția)
Inceput de pfa - indrumari dumitru elena dumitru elena Buna ziua, Am deschis un PFA si sincer mi-ar placea sa stiu , dupa ce ies cu certificatul de la ONRC care e urmatorul pas? Cam ce mi-ar trebui sa-mi incep ... (vezi toată discuția)
Radiere pfa mihaela495 mihaela495 Buna ziua, As dori sa stiu care este procedura pentru radierea PFA-ului, atat cea de la Registrul Comertului cat si cea de la Finante. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)