ma intereseaza sa stiu in cazul situatiilor in care pensia de intretinere stabilita prin hotarare Judecatoreasca este retinuta de catre angajator, dar nu ajunge la beneficiar, care este modalitatea de recuperare a acesteia.(s-a sugerat depunereade catre beneficiarul sumei a unei plangeri penale pentru abuz impotriva societatii respective). Sumele apar intr-o adeverinta ca fiind retinute dar fara a se face dovada virarii acestora.
achitand prima plata in luna oct( ptr sept )2007, si ulterior nespecificand luna ptr care se plateste nu se considera ca plata s-a facut pentru prima luna datorata......prin urmare restante ar fi ultimele luni? Faptul ca in fiecare luna a platit mai mult din debitul restant nu inseamna ca isi asuma acest debit(deci il recunoaste), iar termenul de prescriere nu mai este valabil?
am divortat in mai 2007. In urma divortului a fost stabilita o pensie alimentara de 276.66 ce trebuia platita de la data pronuntarii. Am facut recurs si am obtinut plata acesteia de la data inaintarii actiunii de divort( adica ian 2007). Hotarirea a fost emisa in oct 2007. Incepand cu acea luna s-a platit in fiecare luna suma la care era obligat prin hotarare dar si mai mult(in prima luna 300 de lei, apoi 277, iar mai apoi cate 280 pana in prezent). Nu a fost recuperata suma pentru intervalul ianuarie -octombrie 2007
Se mai poate recupera aceasta suma?