avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Debit restant cu titlu de pensie de intretinere din ...
Discuție deschisă în Executare silită

Debit restant cu titlu de pensie de intretinere din 2007-recuperare?

Buna ziua,

am divortat in mai 2007. In urma divortului a fost stabilita o pensie alimentara de 276.66 ce trebuia platita de la data pronuntarii. Am facut recurs si am obtinut plata acesteia de la data inaintarii actiunii de divort( adica ian 2007). Hotarirea a fost emisa in oct 2007. Incepand cu acea luna s-a platit in fiecare luna suma la care era obligat prin hotarare dar si mai mult(in prima luna 300 de lei, apoi 277, iar mai apoi cate 280 pana in prezent). Nu a fost recuperata suma pentru intervalul ianuarie -octombrie 2007
Se mai poate recupera aceasta suma?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:09, 9 Aprilie 2012
Nu,pentru ca intervenit termenul de prescriptie de 3 ani prev de art.405 al.1 c.proc.civ.
Mai aveti de recuperat 2283 lei dar a intervenit prescriptia si nu mai puteti sa ii cereti pe calea executorului judecatoresc, poate doar prin intelegere cu tatal
Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
achitand prima plata in luna oct( ptr sept )2007, si ulterior nespecificand luna ptr care se plateste nu se considera ca plata s-a facut pentru prima luna datorata......prin urmare restante ar fi ultimele luni? Faptul ca in fiecare luna a platit mai mult din debitul restant nu inseamna ca isi asuma acest debit(deci il recunoaste), iar termenul de prescriere nu mai este valabil?
Nu merge cu vreti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie datorie ContSters161642 ContSters161642 Am emis o factura in decembrie 2005, am incasat o parte din acea factura in anul 2006, apoi o alta parte in octombrie 2007 si a ramas restanta o suma de 27000 ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii pialeone pialeone Buna seara Am primit de curand o scrisoare de la o firma de recuperare in care mi se reaminteste ca sunt inregistrat in baza de date cu o datorie de 107 RON, ... (vezi toată discuția)
Decret 167 / 1958 privind prescriptia extinctiva Lokatar Lokatar Mai este in vigoare Decretul 167 / 1958 privind prescriptia extinctiva ? Se aplica la acest moment in asociatiile de locatari-proprietari? (vezi toată discuția)