avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general prescriptie datorie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

prescriptie datorie

Am emis o factura in decembrie 2005, am incasat o parte din acea factura in anul 2006, apoi o alta parte in octombrie 2007 si a ramas restanta o suma de 27000 lei. In prezent datoria este prescrisa?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters161642 , utilizator 15:59, 9 Octombrie 2010
Da, daca nu este stipulat un termen ulterior sau daca nu s-a intrerupt prescriptia prin recunoasterea datoriei intre timp, castigarea vreunui drept printr-o hotarare judecatoreasca sau nu ati facut vreun act de executare.
Si cand a intervenit prescriptia? La 3 ani de la emiterea facturii sau la 3 ani de la ultima plata facuta?
Eu opinez pentru prescriptia de 3 ani de la data emiterii facturii.
Mai voiam sa va spun ca prescriptia poate fi intrerupta daca ati facut acte de executare ,daca debitorul recunoaste de buna voie datoria ,ma rog merita sa incercati ,poate va achita de buna voie.
Inteleg ca suma este prescrisa...
In acest caz, suma se imputa conducerii societatii (director, contabil sef), sau pur si simplu este o pierdere a unitatii?

Alte discuții în legătură

Recuperatorii nu-mi dau pace carmen silva carmen silva buna ziua, problema mea este urmatoarea: parintii mei au decedat in martie2005. In anul 2006 am vandut imobilul unde au locuit, iar eu am parasit orasul ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca s-a prescris o datorie? Andreea_Hulea Andreea_Hulea In 2006 am facut la banca unde mi se vira salariul o descoperire de cont in valoare de 1670 lei. Tot atunci banca mi-a facut o oferta si pt un card de ... (vezi toată discuția)
Recuperare restanta mai mare de 3 ani ursulina ursulina Avem in asociatie un ap.care are datorii din 2005 pana in 2008, ai carui proprietari au decedat. In urma lor a ramas o nora si o nepoata, sotul respectiv tatal ... (vezi toată discuția)