avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate floribej

Activitate floribej

Răspuns la discuția Sarcina unei eleve de liceu
Alex_Munteanu a scris:

Imediat ce termina liceul depune actele pentru somaj (250 lei/6 luni) si va beneficia de indemnizatie

Liceul il termina pe 1 iunie (mai este considerata eleva pana la momentul finalizarii examenelor?), bacalaureatul incepe pe 11 iunie iar rezultatele se afiseaza dupa 8 iulie, cand ar trebui sa depuna actele pentru somaj? Pierde dreptul la indemnizatie daca depune actele dupa 10 iulie, conteaza data?
Buna ziua,
Fiul meu de 20 ani va avea un copil cu o tanara de 19 ani, eleva in clasa a XII-a (copilul se va naste dupa terminarea liceului). Ei nu sunt casatoriti si nici nu o vor face, fiul meu nu are un loc de munca iar in cazul ei nici nu se pune problema.
Intrebarea mea este: pot adopta copilul, cu acordul lor, fara sa mai strabatem toata procedura (lunga si anevoioasa) de adoptie? Exista o cale mai simpla? Si cum este mai bine, in cazul adoptiei, sa recunoasca fiul meu copilul sau nu?
Va multumesc pentru raspuns.
Alex_Munteanu a scris:

Trebuie sa fie eleva la momentul nasterii copilului.

Daca este eleva in clasa a XII-a (an terminal) si va deveni mamica la sfarsitul lunii august, cand practic nu mai este eleva, inseamna ca nu mai are dreptul la indemnizatia de 600 lei timp de 2 ani? Ce este de facut in acest caz?