Buna ziua,
Fiul meu de 20 ani va avea un copil cu o tanara de 19 ani, eleva in clasa a XII-a (copilul se va naste dupa terminarea liceului). Ei nu sunt casatoriti si nici nu o vor face, fiul meu nu are un loc de munca iar in cazul ei nici nu se pune problema.
Intrebarea mea este: pot adopta copilul, cu acordul lor, fara sa mai strabatem toata procedura (lunga si anevoioasa) de adoptie? Exista o cale mai simpla? Si cum este mai bine, in cazul adoptiei, sa recunoasca fiul meu copilul sau nu?
Consider ca nu are maxima relevanta faptul daca fiul dvs recunoaste sau nu copilulul, copilul va avea un parinte firesc pe mama lui fie ca fiul dvs il v-a recunoaste ori nu. Conform Legii 273/2004 consintamantul parintilor firesti conteaza pentru incuvintarea adoptiei.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Adoptie
cristinamircea
buna ziua. va deranjez cu o intrebare. sotul meu a avut o aventura cu o tanara de 17 ani si jumatate in urma careia in luna nov va rezulta un copil. tanara nu ... (vezi toată discuția)
Infiere copil
cristina251271
Buna ziua,
As vrea sa va intreb daca,in urma unui divort,un copil care a fost incredintat mamei spre crestere si educare poate fi infiat de catre actualul sot ... (vezi toată discuția)