avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie

buna ziua. va deranjez cu o intrebare. sotul meu a avut o aventura cu o tanara de 17 ani si jumatate in urma careia in luna nov va rezulta un copil. tanara nu este deloc interesata de cresterea acestuia ( la drept vorbind noi am vrut sa pastreze copilul pt a il putea creste eu si sotul meu noi deocamdata neavand copii). sotul meu va recunoaste copilul inca de la nastere urmand ca acesta de la iesirea din maternitate sa locuiasca la noi. intrebarea mea este : la cat timp de la nastere eu pot demara procedurile de adoptie pt acest copil? si daca cumva faptul ca tanara impineste 18 ani abia in martie anul viitor ma poate impiedica in depunerea actelor mai devreme ca ea sa implineasca acesta varsta.
si daca stie cineva ce procedura trebuie urmata pentru adoptia bebelusului. va multumesc frumos si astept raspuns cat mai urgent. o zi buna tuturor
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 02:11, 1 Septembrie 2011
Mama minorului trebuie sa isi dea consimtamantul in fata instantei judecatoresti odata cu deschiderea actiunii de incuviintare a adoptiei.
Consimtamantul la adoptie al parintilor firesti ai copilului sau, dupa caz, al tutorelui poate fi dat numai dupa trecerea unui termen de 60 de zile de la data nasterii copilului inscrisa in certificatul de nastere.(art.16 din LEgea 273/2004)
Veti gasi aici procedura de adoptie a copilului sotului dv: [ link extern ]
daca cumva faptul ca tanara impineste 18 ani abia in martie anul viitor ma poate impiedica in depunerea actelor mai devreme ca ea sa implineasca acesta varsta.

Copilul major poate fi adoptat , de catre persoanele de care a fost crescut, pana la implinirea varstei de optsprezece ani.

la cat timp de la nastere eu pot demara procedurile de adoptie pt acest copil?

Odata nascut, un copil poate fi adoptat , chiar daca nu este recunoscut.

Daca tatal a procedat la recunoastere, va fi necesar si consimtamantul acestuia, exprimat in fata instantei de judecata.

Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stoica Ioana a scris:

daca cumva faptul ca tanara impineste 18 ani abia in martie anul viitor ma poate impiedica in depunerea actelor mai devreme ca ea sa implineasca acesta varsta.

Copilul major poate fi adoptat , de catre persoanele de care a fost crescut, pana la implinirea varstei de optsprezece ani.

Nu e vorba despre adoptia mamei care urmeaza sa implineasca 18 ani ci de cea a copilului care urmeaza sa se nasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infierea unui major andreyutza andreyutza Buna seara, Va cer si eu parerea intr-o problema: Mama s-a recasatorit acum 15 ani iar eu inca port numele fostului sot al mamei si doresc sa fiu infiata de ... (vezi toată discuția)
Adoptie internationala Lacd Lacd O familie din strainatate doreste sa adopte un bebelus din Romania. S-au reluat adoptiile internationale? Care sunt primii pasi pentru demararea procedurii de ... (vezi toată discuția)
Consimþãmântul adoptatorului magdazinculescu magdazinculescu In legatura cu legea adoptiei 273 modificata de legea 233/2011 Nu reusesc sa gasesc art.9 si 11, art abrogate de legea 233. In noul cod nu l gasesc, gasesc ... (vezi toată discuția)