avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Activitate proiectant

Activitate proiectant

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domnule Filip01, ce am spus eu mai sus se referea la la textul la obiect, documentat si concis al Ynocenttei. Aveti dreptate ca am folosit gresit cuvantul "estimat" si trebuia sa folosesc "calculat cum doreste firma care face citirea aparatelor si care stabileste repartizarea costurilor dupa bunul plac". Spun asta pt ca firmele sunt opace la cererea de a dezvalui modalitatea de calcul. Din punctul meu de vedere aceste repartitoare de costuri nu sunt aparate de masura, pot fi influientate (se poate minti masuratoarea lor), implica si costuri suplimentare si pentru aceste motive nu sunt de acord cu ele. Daca vrei sa faci economie, strangi robinetul. Daca vrei sa nu fii vulnerabil la orice pala de vant, nu stai la 28 de grade ci te obisnuiesti la 22 sau maxim 24 de grade Celsius - eu prefer un maxim de 20. Nu am facut si nu detin nici o "scoala de bune maniere" dar cred ca multa lume ar trebui sa invete bunele maniere. Nu ma intereseaza sa ma specializez in termotehnica. Ma interesa numai ca din punct de vedere legal sa am cum sa combat o incalcare grosolana a legislatiei, facuta de unii din interese materiale, care obliga sa fie montate repartitoare, desi acestea nu sunt aparate de masura si pot fi masluite. Inca o data spun ca, din punctul meu de vedere Ynocentta a fost la obiect, documentat si mie mi-a folosit textul sau si ii multumesc.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Excelenta expunerea, documentata tehnic si la obiect. Sunt arhitect si tot incerc sa explic tuturor ca nu se poate face plata pe baza unor estimari ci numai pebaza unor aparate demasura si ca repartitoarele nu sunt asa ceva.. Dati-mi voie ca de acum inainte sa va citez. Felicitari.
Ba da, exista teren extravilan cu destinatia curti constructii. Am in fata un extras de carte funciara spre informare cu un teren de 10440mp cu categoria de folosinta curti constructii, unde proprietar este Statul Roman, domeniul privat.
In legea 50/1991 apare in anexa nr 2, definirea unor termeni utilizati in cuprinsul legii, cum ar fi:
▪ Anexe gospodăreşti ale exploataţiilor agricole
Construcţiile situate în zone izolate în extravilan şi îndepărtate de localitatea de reşedinţă a lucrătorilor agricoli, menite să adăpostească maşini agricole, utilaje, mici ateliere, scule, alte bunuri ale acestora, inclusiv animale, precum şi spaţii pentru cazare temporară pe timpul campaniilor agricole.
Acestea sunt pe terenuri situate in extravilan si au destinatia de curti constructii.