avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Activitate Albocs1

Activitate Albocs1

Răspuns la discuția Expert contabil
Multumesc,
Partea asta stiam ca pot sa semnezi bilant. etc. ... Eu as avea nevoie de diploma de expert ca sa pot sa deschid o firma de contabilitate... Care este demersul si conditiile pentru a putea inscrie la CECCAR pentru a fi expert?
Discuție Expert contabil
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti, conform legiilor in vigoare ce trebuie sa aiba un contabil ca sa devina expert? Cati ani de experienta trebuie sa aiba inscris in "carte de munca"? Daca nu are asa ceva, dar are Facultate si conform diplomei de licenta este ecomist este de ajuns?
Multumesc pt. atentie
Răspuns la discuția Prejudiciu
Va multumesc,
Răspuns la discuția Prejudiciu
Multumesc,
Dar sellerul are parte la vina sau nu?
Răspuns la discuția Prejudiciu
Nu era responsabil de intocmirea documentelor de livrare(fiind un alt angajat pe post de facturist-contabil, si o persoana la depozit care elibereaza marfa). Iar pe partea de incasari singura referire in fisa postului, ca si responsabilitate este urmatorul: "colaboreaza cu compartimentul financiar-contabil pentru urmarirea platilor efectuate de catre clienti si a incasarilor aferente a marfii vandute" si " solicita, in fiecare caz in parte, aprobarea superiorului ierarhic in privinta discountului acordat precum si a modalitatii de plata acceptate, alta decat plata in numerar (CEC, BO, OP)"- ce s-a si intamplat, adica vanzarile respective au fost aprobate si de superiorul ierarhic si de alte persoane din conducerea firmei.
Daca se dovedeste ca totul s-a produs de fapt din culpa, si nu din vina, adica sellerul nu a fost de ajuns de previzibil si au fost informatii (informatii despre clienti, ca au probleme financiare - fapt ce nu era clar si nu avea de unde sa stie) pe care el nu le-a strans, si nu a informat superiorii este cauza de prejudiciu? Are raspundere patrimoniala, adica sellerul poate sa fie obligat sa plateasca paguba, adica toata suma cu care sunt datori firmele respective?
Multumesc,
Răspuns la discuția Prejudiciu
Multumesc,
Răspuns la discuția Prejudiciu
Multumesc pt. raspuns...
Daca a trecut 6 luni de la producerea pagubei si nu s-a luat nici o masura, adica nu s-a intrunit comisia disciplinara iar angajatul a dat demisia se mai poate face ceva? Poate constata prejudiciul numai comisia disciplinara, dupa care se depune dosarul in instanta? Sau se poate direct si prin instanta?
Cazul concret este in felul urmator: Angajatul fiind seller(reprezentant vanzari) si a dat marfa la clienti(clienti cu care inainte avea firma un istoric bun de plata-timp de 10-12 luni), si a luat pe suma bilet la ordin pe care ulterior a refuzat la plata clientul. Soldul se ridica la o suma mare depasind 50000 euro(fiind vorba de mai multe facturi, si toate sunt acoperite). Cu clientii respectivi firma are si ca garantie bilete avalizate. Procesul de vanzare a fost aprobat de superiorul ierarhic, si de alte persoane care au control asupra soldurilor la clienti. Se poate acuza sellerul ca are parte la vina sau nu? Este sau nu un prejudiciu din partea sellereului?
Multumesc,
Discuție Prejudiciu
Ce se intelege prin prejudiciu cauzat de un angajat (daca exista prevederi legale asupra valorii prejudiciului). Cum se poate dovedi vina sau nevinovatia unei angajat. Care sunt probele pe care poate lua in considerare comisia disciplinara?
Daca angajatul nu mai lucreaza la firma, unde s-a produs acest prejudiciu ce se poate face in continuare? Cum poate adus in fata instantei?
Multumesc.