avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Expert contabil
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Expert contabil

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti, conform legiilor in vigoare ce trebuie sa aiba un contabil ca sa devina expert? Cati ani de experienta trebuie sa aiba inscris in "carte de munca"? Daca nu are asa ceva, dar are Facultate si conform diplomei de licenta este ecomist este de ajuns?
Multumesc pt. atentie
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 11:22, 11 Iunie 2012
avand diploma de economist poti semna bilant daca esti pe statul de plata ca si contabil, dir.ec, contabil sef etc, fiind expert contabil eu zic k te complici...cotizatii, explicatii la cecar...etc, in schimb doar ca expert avand firma de expertiza poti taia factura; depinde pt ce aveti nevoie de diploma ca si expert
Nu este suficienta diploma de economist , trebuie sa aveti o experienta in domeniu de minim 5 ani.:)
Multumesc,
Partea asta stiam ca pot sa semnezi bilant. etc. ... Eu as avea nevoie de diploma de expert ca sa pot sa deschid o firma de contabilitate... Care este demersul si conditiile pentru a putea inscrie la CECCAR pentru a fi expert?
Sunt mai multe etape pe care trebuie sa le parcurgeti pentru a deveni expert contabil.
Intrati pe site-ul CECCAR din judetul in care locuiti

de exemplu :
[ link extern ] /
[ link extern ]

filiale CECCAR :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabil autorizat JuliaHavadi JuliaHavadi Bun Ziua! Am terminat liceul la specializarea de economie si am terminat si facultatea de stiinte economice si gestiunea afacerilor cu diploma de ... (vezi toată discuția)
Drept de semnatura emateiu emateiu Buna.Sunt economist intr-o firma de un an si ceva...am terminat \"finante-banci\" si master in \"audit si convergenta contabila\"...ce conditii ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Contabilitate ca economist sopis sopis Pot tine contabilitatea la firme doar cu diploma de economist ? Daca da, in ce conditii ? (vezi toată discuția)