avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Activitate adriancerbu

Activitate adriancerbu

Multumesc !
Astazi am depus actiunea, dar grefiera mi-a spus ca trebuie sa depun si o "suspendare provizorie a executarii silite".
Se achita o taxa de timbru de 10 lei si o cautiune de 10% din valoare (3200 lei). Problema nu este taxa , ci cautiunea. Eu am conturile blocate, nu ca as avea toata suma in conturi.
Exista vreo posibilitate de a scapa de cautiune ?
La un an de la punerea in actiune , judecatoria a respins cererea bunicilor pe motiv ca nu este intemeiata, nepotul lor aducand martori mincinosi care au spus doar ca acesta ii vizita saptamanal si le aducea mancare. Nu s-a tinut cont ca acesta nu a cheltuit nici un leu cu intretinerea lor. Intre timp bunica a decedat , dar a lasat un testament in care eu sunt numit legatar universal. Urmeaza apelul, dar nu stiu ce motive in plus s-ar putea invoca, poate doar ca nepotul nu si-a respectat inca o clauza din contractul de vanzare , aceia ca trebuia sa suporte cheltuielile de inhumare si obiceiurile (pomenile).
Buna seara,
In 2008 am luat un credit de nevoi personale de la o banca,timp de un an mi-am platit ratele. In 2009 am ramas fara loc de munca,nemaiputand sa platesc. Am incercat sa renegociez cu banca, dar nimic.
In noiembrie 2009 s-a cerut incuviintarea executarii silite de catre un executor bancar ,in baza contractului bancar,dar eu nu am primit nici o notificare. Nu mi s-a facut nici o poprire pe salariu,nici blocarea conturilor. In 30.04.2013 un executor judecatoresc a trimis la locul de munca actual o adresa de poprire pe 1/3 din salariu , o copie a incuviintarii silite din noiembrie 2009 si o copie de pe contractul de credit. Partea proasta este ca a trimis aceiasi poprire si la banca unde aveam contul pentru salariu si mi-a blocat salariul. Sunt putin disperat pentru ca am sotia gravida in 8 luni, mai este si internata , cheltuieli, etc.

Ce ma sfatuiti sa fac ?
Buna ziua,

Am castigat prin hotarare judecatoreasca drepturile salariale care mi se cuveneau pentru perioada ianuarie-august 2011,in cuantum de 8700 lei. Angajatorul nu si-a respectat termenul de plata (30 zile) pe care i l-a dat instanta pentru a efectua plata catre mine. Mentionez ca firma este in insolventa .

Ce pot face eu ?
Multumesc !

Legat tot de acest contract,bunicul meu i-a facut o procura judiciara acestui nepot pentru a-l reprezenta in orice instanta judecatoreasca. Ii poate fi potrivnica in acest proces ?
Intre timp bunicii au deschis acea actiune la judecatorie la care au anexat probele cu inscrisuri (chitante,extras de cont,etc). Am inteles ca la primul termen o sa propuna si probatoriul cu martori. Avocatul ales de ei nu a putut sa imi dea detalii legate de acea procura judiciara.
Buna ziua si Hristos a Inviat !

In urma cu doi ani bunicii materni si-au vandut locuinta unuia dintre nepoti cu clauza de uzufruct viager si intretinere. In cadrul clauzei de intretinere intra asigurarea hranei,medicamentelor,asistenta medicala si plata cheltuielilor pentru intretinerea locuintei. Acest nepot nu si-a respectat niciuna dintre conditii,mai grav este ca bunica a ramas imobilizata la pat si singurul ajutor il primesc de la mine. Bunicii vor sa rezilieze acest contract si sa-mi dea mie acest apartament. Ei pot dovedi ca isi platesc singuri cheltuielile,deoarece toate platile le efectueaza cu ajutorul cardului (energie,gaz,medicamente,telefon,iar chitantele de la asociatie sunt emise pe numele bunicului).In marinimia lor,i-au propus acelui nepot sa imi cedeze mie 50% din apartament,dar acesta nici nu vrea sa auda. Ce pot face bunicii in acest caz ?