avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Activitate brotacel2012

Activitate brotacel2012

Răspuns la discuția contract de intretinere
nici nu as avea cum sa ascund ca nu are discernamant...dansul nu mai are contact cu realitatea decat foarte putin.
in ceea ce priveste deschiderea succesiunii dupa un an de la decesul persoanei....asta mi s-a spus de catre notarul unde s-a incheiat si testamentul.
va multumesc frumos pentru toate sfaturile
Răspuns la discuția contract de intretinere
va multumesc frumos
buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs.
In urma cu ceva timp, am inceput sa am grija de o familie foarte in varsta. Ulterior, dansa mi-a propus sa facem un act in urma caruia sa-mi ramana casa dansilor. Fiind o procedura de lunga durata, deoarece dansul nu are discernamant, dansa a facut un testament prin care imi lasa bunurile dansei. Din pacate, pana sa termin cu procedura de punere sub interdictie a dansului, dansa s-a prapadit. Acum, in urma testamentului, eu detin 25% din apartamanet si dansul 75% (fac precizarea ca nu s-a facut succesiunea pt ca nu a trecut un an de la data decesului). Intrebarea mea este: pentru a face contractul de intretinere cu dansul, ar trebui sa fac mai intai succesiunea?
S-au cum ar trebui sa procedez ca in urma contractului de intretinere sa-mi revina apartamanetul in totalitate?
va multumesc.
Răspuns la discuția deschidere succesiune
multumesc frumos
buna ziua,
am rugamintea de a ma lamuri si pe mine cineva......in august 2011, o vecina, mi-a lasat prin testament bunurile ei cu conditia sa am grija de dansa si sa o inmormantez. pe 20 aprilie, dansa s-a prapadit. fac precizarea ca aceasta vecina avea ca si mostenitori 3 nepoate de frati. nu a avut copii. am fost la notariat sa intreb de deschiderea succesiunii, iar dna notarita mi-a spus ca trebuie sa astept un an pentru a putea deschide succesiunea si nici nu-mi poate elibera un certificat care sa ateste calitatea de mostenitor, dupa cum spune noual cod civil.
mie, personal mi se pare nedrept, sa astept sa treaca un an ca sa pot deschide succesiunea. as fi vrut sa imi spuneti, va rog, daca intr-adevar asa este, respectiv ca trebuie sa astept un an de zile.
multumesc.
buna ziua,
am si eu o intrebare vis-a-vis de o cerere de indreptare eroare materiala.
Am avut o cerere de punere sub interdictie a lui x, care a fost admisa. In redactarea hotararii, apare gresit numele lui x, adica se face vorbire despre o cu totul alta perosana care nu are legatura cu dosarul asta dar, in dispozitiv este corect numele lui x. Am facut cerere de indreptare eroare materiala.
Intrebarea mea este urmatoarea: care este data la care va ramane definitiva si irevocabila sentinta: cea la care mi s-a comunicat initial, cu eroarea respectiva, sau va trebui sa mi se comunice sentinta corectata si abia apoi sa astept 15 zile pt a deveni definitiva si irevocabila?
va multumesc frumos pentru raspuns