avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate myhy

Activitate myhy

Buna ziua,
Vreau sa va multumesc pentru amabilitatea de a citi randurile de mai jos!
Sunt reclamant intr-un proces civil iar parata nu vrea sa puna la dispozitia expertului desemnat de instanta documentele pentru o expertiza judiciar-contabila si nici nu vrea sa isi plateasca partea din onorariul expertului. Pentru aceste motive procesul se amana de 1 an de zile. Azi judecatoarea mi-a spus ca trebuie sa platesc eu in intregime onorariul expertului, pentru ca, citez: "cineva tb sa il plateasca".
Va rog sa imi spuneti:
1. In ce baza legala imi cere judecatoarea acest lucru?
2. Judecatoarea nu are o parghie legala prin care sa oblige parata sa respecte dispozitiile instantei?
Va multumesc!
Buna ziua,
Am divortat dupa 6 luni de casatorie(hotararea de divort a fost pronuntata la 6 luni de la data incheierii casatoriei). Nu am avut de impartit nimic, niciunul din noi nu a cerut nimic. In hotararea de divort nu se spune nimic de partaj.
M-am casatorit cu altcineva si am un copil.
Peste ani si ani, fosta sotie are vreun drept la bunurile care ii vor ramane copilului meu? Fosta sotie poate pretinde un drept de succesiune?
Cum pot preintampina acest lucru?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Cheltuieli pe cale separata
Va multumesc pentru raspuns!
Data incetarii contractului de munca.,

Buna ziua,
As vrea sa va rog pentru o lamurire:
Sunt concediat. Contest decizia de concediere. Castig procesul la Tribunal si sunt reincadrat. Angajatorul face apel si castiga.
Cand este legal sa fiu din nou concediat: incepand din ziua pronuntarii hotararii, sau din ziua comunicarii hotararii? Intre cele doua poate fi o bucata de timp importanta.....
Va multumesc!

Spun ca la fond si in apel, partea adversa a cerut cheltuieli de judecata pe cale separata. Ambele instante au luat nota de acest lucru. Partea adversa nu a avansat nici o cifra de-a lungul procesului. Intrebarea mea este: partea adversa poate sa declanseze o executare silita pe aceasta suma sau tb sa deschida un nou proces pe acest obiect, cheltuieli de judecata?
va multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Buna ziua,
As vrea sa va rog pentru o lamurire:
Am pierdut un proces in apel(conflicte de munca). Partea adversa a cerut in prima instanta ,precum si in apel, cheltuieli de judecata pe cale separata. Partea adversa imi trimite acum o somatie in care imi cere 12 000 lei cheltuieli de judecata. Ce inseamna "pe cale separata" ? Este legal sa imi ceara banii in acest mod? Ce se intampla daca nu platesc?

Va multumesc!