Buna ziua,
Vreau sa va multumesc pentru amabilitatea de a citi randurile de mai jos!
Sunt reclamant intr-un proces civil iar parata nu vrea sa puna la dispozitia expertului desemnat de instanta documentele pentru o expertiza judiciar-contabila si nici nu vrea sa isi plateasca partea din onorariul expertului. Pentru aceste motive procesul se amana de 1 an de zile. Azi judecatoarea mi-a spus ca trebuie sa platesc eu in intregime onorariul expertului, pentru ca, citez: "cineva tb sa il plateasca".
Va rog sa imi spuneti:
1. In ce baza legala imi cere judecatoarea acest lucru?
2. Judecatoarea nu are o parghie legala prin care sa oblige parata sa respecte dispozitiile instantei?
Va multumesc!
Dacă nu înțelegeți că sunt niște cheltuieli care trebuie plătite, procesul poate fi suspendat de judecătorul de caz.
Sunteți partea interesată în această acțiune, având calitatea de reclamant și trebuie să faceți tot posibilul ca procesul să continuie.
Dacă veți câștiga procesul, vă puteți recupera banii plătiți, cerând instanței să dispună în favoarea dvs cheltuielile de judecată.
Judecatorul poate dispune ca onorariul de expert sa fie platit de una din parti sau de ambele parti in dosar.
Instanta poate amenda partea in proces care nu depune la dosar, documentele cerute de expert. Cereti instantei ca expertul sa nominalizeze documentele de care are nevoie si sa amendeze partea care nu depune documentele cerute la dosarul cauzei.
Daca veti castiga procesul puteti cere instantei sa aprobe recuperarea cheltuielilor de la partea care a pierdut procesul.
Pretentii
VOVA6
Impreuna cu un alt coproprietar am deschis o actiune in pretentii in care solicitam o suma de bani pentru faptul ca nu am folosit casa si terenul (pe ultimii ... (vezi toată discuția)
Expertiza iml
leonardy44
Buna ziua!
care este pretul pentru o expertiza psihiatrica la iml?
expertizqa se face cu persoana,nu cea in care persoana nu trebuie sa fie prezenta(doar ... (vezi toată discuția)