avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... PRETENTII
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

PRETENTII

Impreuna cu un alt coproprietar am deschis o actiune in pretentii in care solicitam o suma de bani pentru faptul ca nu am folosit casa si terenul (pe ultimii trei ani) , deoarece nu am fost lasati de catre ceilalti . Am platit taxa de timbru , am nominalizat martorii , am depus inscrisuri . Din practica dumneavoastra va rog sa ne spuneti daca este posibil sa nu primim nimic din ce am cerut , si in aceaste conditii daca se mai poate recupera taxa de timbru care este marisoara . Totodata , in cazul in care ni se aproba o anumita suma iar cei obligati la plata nu au bani , putem cere compensare in natura ? Teren...casa ??
Cel mai recent răspuns: VOVA6 , utilizator 21:31, 9 Mai 2013
Nu putem sa va spunem, fara a vedea probele pe care va bazati , daca castigati sau nu procesul.
Numai in cazul in care castigati procesul va puteti recupera taxa de timbru platita. O veti recupera de la parati cerand instantei sa va acorde si cheltuielile de judecata.
In cazul in care instanta va da castig de cauza atat cheltuielile de judecata cat si despagubirile pentru lipsa de folosinta se puteti recupera de la paratiprin executare silita. Executarea silita se face asupra bunurilor paratilor, deci si casa sau teren pana la achitarea totala a debitului.
Daca veti pierde dosarul atunci nu veti recupera taxa de timbru achitata. Taxa se recupereaza doar daca castigati, paratii care pierd procesul fiind obligati sa va restituie si aceste cheltuieli.

Nu va putem spune noi daca veti castiga sau nu dosarul pt ca nu stim speta concreta si nici probele facute in dosar atat de catre dvs in calitate de reclamanti, cat si de parati in apararea lor.

Daca veti castiga,atunci aveti la dispozitie executarea silita aparatilor prin toate caile permise de lege, inclusiv executare imobiliara.
Noi incercam sa demonstram cu martori , faptul ca nu am fost primiti pe proprietate , acesta fiind chiar adevarul . Dar sa presupunem ca am fi fost primiti dar nu am beneficiat de bunurile de acolo , fin , lemne din padute , fructe etc cit si de folosinta casei , acestia ocupind tor spatiul . In aceasta situatie nu am putea obtine contravaloarea bunurilor enumeratae mai sus ?
Am facut o cerere pentru reexaminare taxe de timbru si vad ca s=a dat un termen pt. saptamina viitoare fiind ivitati noi cei care am facut cererea . Observ ca se judeca de alt coplet . Initial dosarul depus pt pretentii este la completul 11 (completul la care era repartizat primul dosar dupa depunere ) iar reexaminarea la completul 9 . Se judeca separat reexaminarea sau cum ?
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
VOVA6, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua lorry10 lorry10 in luna sept 2010 am imprumutat o suma de bani mai mare de la cineva...am presupus ca ii voi da inapoi in cel mult 6 luni si nu am reusit.Persoana care mi-a ... (vezi toată discuția)
Reexaminare taxa timbru partaj ContSters292785 ContSters292785 Am citit textul de mai jos si am ramas uimita. \\"Modificarea taxei judiciare de timbru este o cale de atac, aflata la dispozitia atat a reclamantului, cat ... (vezi toată discuția)
Recuperarea cheltuielilor cu onorariul avocatului prin acþiune separatã simonik2011 simonik2011 Buna ziua, care ar fi temeiul legal si impotriva cui sa ma indrept intr-o actiune in pretentii, nu mi s-au acordat cheltuieli onorariu avocat (desi au fost ... (vezi toată discuția)